Cromo Duro Botifoll S.L. és una empresa especialitzada en tractaments de superfícies, que té la seu a Sant Fruitós de Bages.

Quina és la principal activitat de Cromo Duro Botifoll S.L.?

Actualment l’empresa té tres línies de negoci especialitzades i diferenciades en les següents marques comercials: Aujor; tractaments sobre acer inoxidable, decapats, passivats, electroplits, Nerinox, en peces de totes mides, des de material quirúrgic fins a grans dipòsits d’indústria alimentària. The Inox in Color; coloració de l’acer inoxidable, mitjançant tecnologia PVD, per a aplicacions decoratives, disseny i arquitectòniques. I Niq; aplicació de níquel químic sobre qualsevol tipus de peces i materials.

Quina és la trajectòria i com ha evolucionat l’empresa?

Des de la seva fundació, el 1962, l’empresa ha ofert als seus clients un ampli ventall de tractaments, com cromats, zincats, niquelats, fosfatats, etc. Sempre relacionats amb la galvanotècnia. Actualment la nostra oferta és la que comentava abans. Sempre hem estat al mateix sector però molt atents a les noves tendències i demandes del mercat i a les evolucions tècniques.

Per a quin mercat treballen?

Mantenim clients propers de tota la vida, però cada vegada s’amplia més la nostra àrea d’acció. Depenent del producte, tenim clients de tota la vida a la comarca però segons en quin tenim una gran implantació a l’Estat espanyol, que augmentem dia a dia. I en el cas de l’acer inoxidable acolorit de The Inox in Color, exportem a tot el món.

Quin és el seu valor afegit, què els diferencia d’altres empreses del sector?

El nostre compromís amb els clients és la qualitat, el servei, l’especialització i un sistema de producció amb una gestió energètica i mediambiental acurada. Són valors imprescindibles per a tota empresa amb visió de futur.

Quants treballadors té l’empresa i quin és el perfil de la plantilla?

Actualment som 28 persones, amb una qualificació diferent segons la tasca que desenvolupa cadascú, amb programes de formació contínua per poder adaptar-se a les noves situacions.

Per al dia a dia financer de l’empresa o per a noves inversions i projectes compten amb el suport de BBVA, per què?

Valorem molt la proximitat amb els interlocutors de l’entitat i sobretot la rapidesa en les gestions i les respostes a consultes que sorgeixen diàriament, ja sigui sobre finançament d’inversions, operacions internacionals o operacions del dia a dia.

Preveuen noves inversions?

Aquest 2018 volem potenciar les feines que fem fora de l’empresa, en grans instal·lacions a tota la península amb una inversió en equips mòbils. També estem treballant en la remodelació d’una nau antiga per ampliar i millorar les nostres instal·lacions.

Com encara el futur Cromo Duro Botifoll S.L.?

Amb molt optimisme i il·lusió, ja que veiem que l’esforç dels dar-rers està donant els seus fruits, tant per la tecnificació de l’empresa com per l’aposta per l’expansió geogràfica dels nostres serveis.