Així, entre els dies 8 i 21 de desembre els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil intensificaran els controls per prevenir aquest factor de risc que provoca gairebé el 30% de les víctimes mortals per accidents de trànsit. I és que segons s'assegura des de la DGT, "un dinar d'empresa, les canyes després del treball, l'aperitiu de diumenge... hi ha molts moments en els quals el consum d'alcohol està incorporat a les relacions socials, i aquests moments es multipliquen quan arriba Nadal".

CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ

La campanya de conscienciació social davant del consum d'alcohol i la conducció persegueix com a objectiu "que tota la societat s'impliqui en la responsabilitat que ningú condueixi després d'haver begut". "Perquè per poc alcohol que es consumeixi la capacitat al volant es veu afectada", han afirmat des de l'organisme.

A la televisió s'emetrà un anunci de 20 segons i en ràdio dues falques, una d'elles específica per informar de la campanya de vigilància que es durà a terme amb controls d'alcoholèmia en diversos punts.

Segons especifiquen des de Trànsit, amb aquests anuncis es tracta de mobilitzar a la societat perquè ningú es mantingui passiu davant dels conductors que es posarant al volant després d'haver consumit begudes alcohòliques.

"Si condueixes no beguis, ni deixis que altres ho facin. Perquè tots som part del problema i de la solució. Al volant, zero alcohol", diu l'anunci de la campanya.