Mas, que aquest dijous s'ha reunit a Brussel·les amb el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, el socialista Joaquín Almunia, ha qualificat de 'totalment fora de lloc i extemporànies' les declaracions de Fraga. El cap de l'oposició també participa en la trobada de primers ministres i líders del Partit Liberal Demòcrata i Reformista Europeu (ELDR, en anglès).

El president de CiU ha parlat de la lluita entre Ignasi Guardans i Alfons López Tena per encapçalar la candidatura de la federació en les eleccions europees del juny. Mas ha reconegut tenir 'diferents noms sobre la taula'. 'El de Guardans evidentment és un, però n'hi haurà d'altres', ha explicat. 'Hi ha altra gent dins de Convergència i de CiU que pot tenir interès en ser cap de llista, és lògic i és bo que sigui així, vol dir que el tema europeu està viu a casa nostra i que hi ha gent amb ganes de liderar', ha assegurat el president de CiU, que prendrà una decisió al gener.

Mas ha retret a ERC que proposi a CiU compartir candidatura a les eleccions europees però governi amb els socialistes a totes les institucions. 'Es pot anar a tot arreu amb els socialistes i el tripartit, a les diputacions, a la Generalitat, a moltíssims ajuntaments, al Senat, i només a Europa amb CiU', ha lamentat. 'No sé si això té la solidesa d'estratègia i trajecte que hauria de tenir, però no dic ni que sí ni que no', ha afirmat.