El futur inquilí de la Casa Blanca estudia anunciar avui durant una roda de premsa que el senador per Dakota del Sud Tom Daschle es posarà al capdavant de la secretaria de Sanitat i Serveis Públics amb l'objectiu de millorar l'actual sistema sanitari nord-americà, un dels aspectes clau d'Obama durant la seva campanya presidencial.

Chu va compartir el 1997 el premi Nobel de Física, va ser president del Departament de Física de la Universitat de Stanford a Califòrnia i cap del laboratori d'investigacions electròniques de Bell Labs. Chu ha estat un gran defensor d'apostar per solucions científiques al canvi climàtic.

A més, el president electe nomenarà l'excap de l'Agència de Protecció Ambiental, Carol Browner, en una nova posició dins de la coordinació de la política de la Casa Blanca en matèria d'energia, clima i qüestions ambientals. L'activista gai Nancy Sutley dirigirà l'equip de política ambiental i Lisa Jackson desenvoluparà al capdavant de l'Agència de Protecció del Medi Ambient.

Tots treballaran en el desenvolupament de noves polítiques per reduir les emissions de carbó que suposen una amenaça global, generar noves fonts d'energia i crear llocs de treball, una de les prioritats bàsiques d'Obama.

Per la seva banda, Browner va ser la directora de l'Agència de Protecció del Medi Ambient durant l'Administració Clinton mentre que Stuley té un llarg historial en la comunitat mediambiental. Actualment, és tinent d'alcalde per medi ambient i energia a Los Angeles i va treballar en Comitè de Control Hídric de l'estat de Califòrnia.

A Obama i Daschle se'ls planteja un gran repte de cara a reformar el sistema sanitari i garantir una cobertura molt més gran per als milions d'americans que no tenen assegurança mèdica.