Les fonts, consultades per la CNN, van assenyalar que aquestes accions eren simplement preliminars per si de cas finalment arribava l'ordre des de Nova Delhi, tot i que pel que sembla les dues potències nuclears fins i tot van estar a la vora d'un conflicte armat després que suposats milicians pakistanesos provoquessin 171 morts a la capital financera de l'Índia.

En aquest sentit, les fonts militars han indicat que l'Exèrcit indi va estar "en alerta", fet que confirma les advertències ja llançades pel Govern d'aquest país d'iniciar possibles operacions contra presumptes camps terroristes al país veí. Precisament ahir el primer ministre pakistanès, Yousuf Gilani, va reiterar que no volien "anar a la guerra", però que si es produïa algun atac el país estaria "unit com una nació respectable".

Precisament ahir el president pakistanès, Asif Ali Zardari, i el primer ministre van decidir que el seu Govern serà l'únic que investigarà als responsables dels atemptats de Bombai que es trobin al Pakistan. Nova Delhi apunta directament aquest país com a refugi dels terroristes i del grup Lashkar-e-Taiba (LeT), presumpte autor.