En declaracions a la cadena Ser recollides per Europa Press, Moreno ha defensat la unanimitat de criteri del PP entorn del finançament autonòmic i ha subratllat que el seu partit ha exigit "en cada moment" multilateralitat en la negociació del nou model, a més d'un acord entre les forces polítiques, especialment entre els dos principals partits, el PP i el PSOE.

"Jo crec que si volem un model durador en el temps i que sigui estable, requereix també del suport i del consens de les principals forces polítiques i per això hem demanat de manera reiterada un acord entre el PP i el PSOE i la resta de forces polítiques", ha subratllat.

Segons la seva opinió és a més "absolutament compatible" que els responsables autonòmics del PP defensin els seus interessos i el PP faci oposició, recordant que el president del Govern encara "no ha posat sobre la taula ni una sola xifra".

"És cert que la presidenta es va mostrar fins i tot satisfeta de la garantia que es reconegués l'augment de la població de la capital i és una reivindicació històrica de la comunitat de Madrid, per tant, lògicament comprensible, però també la presidenta va dir que calia veure la quantia que es repartirà. També ella mateixa va dir que no havia garanties", ha explicat.

"CARRERA CONTRARELLOTGE" PER COMPLIR L'ESTATUT

Segons la seva opinió, Zapatero ha iniciat "una carrera contrarellotge" per "complir a partir de l'1 de gener amb el mandat de l'Estatut català", en què se senten "satisfaccions per part de tots els presidents" però sense "un sol paper sobre la taula".

"S'està improvisant una agenda d'entrevistes amb els diferents representants autonòmics sense saber quin és l'objectiu final", ha sentenciat Moreno, contactes en els quals Zapatero "ha intentat acontentar a tots" al prometre a cadascun dels presidents autonòmics que s'actualitzarà el criteri de població, o el de dispersió segons amb qui s'entrevistés.

Per aquesta raó, ha afirmat que ni la presidenta de la Comunitat de Madrid ni el de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, "han pecat d'ingenuïtat" en mostrar-se satisfets després de l'entrevista a la Moncloa. "Zapatero ha intentat acontentar a tots fent més fum que contingut, perquè no hi ha cap document", ha insistit.

"En aquesta estratègia de Zapatero per acontentar a tots i no concretar una negociació seriosa, amb rigor i amb garantia, lògicament a vegades s'han fet certes declaracions", ha agregat Moreno, per a qui Aguirre "ha de reivindicar el que l'interessa a Madrid", però ha recordat que també ha criticat que "no hi havia quantia per repartir".

REUNIÓ AMB CONSELLERS

Alhora, ha assenyalat que el responsable econòmic del PP, Cristóbal Montoro, traslladarà avui als consellers de les comunitats del PP la posició del partit davant del finançament i que ha resumit en "dos pilars fonamentals", la multilateralitat i l'acord entre partits.

"Sol·licitarem a totes les nostres comunitats autònomes que defensin aquesta multilateralitat perquè és sinònim de solidaritat i jo crec que Espanya necessita aquest principi de solidaritat de manera que tots els espanyols independentment del lloc en el qual visquin puguin tenir la mateixa qualitat en els serveis essencials", ha explicat.

A més, ha indicat que s'insistirà en demanar al Govern un acord polític en entendre que serà "summament beneficiós" per als ciutadans. "El que no es pot fer és no deixar fora del debat a forces polítiques amb una representació parlamentària com el PP, o com pot ser CiU, un debat summament important per al futur del nostre país i de la qualitat dels serveis per al conjunt dels espanyols", ha conclòs.