Rajoy, que ha intervingut a Santiago de Compostela en un acte de lliurament de carnets a afiliats per celebrar les 10.000 incorporacions registrades des que Alberto Núñez Feijóo presideix el PPdeG, ha assegurat que el model de Zapatero en aquest assumpte és "el reg per inundació", ja que tots els presidents autonòmics els diu "coses agradables".

A més, ha assenyalat que "totes les comunitats autònomes van a defensar els seus propis interessos", perquè "és la seva obligació", però s'ha referit al Govern espanyol per recordar que aquest "ha de defensar els de tots els espanyols".

El líder del PP ha advertit que és "perillós donar-li una altra vegada a la màquina de fer diners i generar més deute públic" per finançar les comunitats autònomes. "Això no s'ha fet mai", ha assegurat i ha avisat al Govern que si continua amb "aquesta espiral de despesa" corre el risc d'"hipotecar el futur" d'Espanya.

CURT TERMINI

En aquest sentit, Rajoy ha criticat l'executiu de Zapatero en afirmar que "a qui sempre governa pensant en curt termini" aquesta possibilitat "no l'importa".

Alhora, ha posat dues condicions per donar el seu suport a un hipotètic acord sobre el finançament autonòmic. D'una banda, que el model "s'aprovi amb acord de totes les comunitats", perquè això donarà una "certa garantia que les coses es fan bé", i, d'altra banda, que concedeixi les mateixes oportunitats i drets a tots els ciutadans, amb independència del lloc d'Espanya en què visquin.

"Si un senyor va al metge a Lorca, a la Gomera, a Castelló, a Pontevedra o a Bilbao rebi exactament la mateixa atenció", ha sentenciat sobre aquesta qüestió de la petició d'igualtat d'oportunitats i drets.