El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha apuntat avui la possibilitat que l'ensenyament obligatori arribi fins als 18 anys -ara acaba a l'edat teòrica de 16 quan acaba el quart i últim curs de l'ESO-.

En una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya, el ministre ha explicat que el sistema educatiu espanyol és "massa rígid, no és transversal. Dins d'aquesta rigidesa és bo que analitzem l'abast del batxiller i que fins i tot esbossem la possibilitat que hi hagi un ensenyament obligatòria fins als 18 anys ", ha dit Gabilondo.

El batxillerat, al qual s'accedeix després d'obtenir el títol de graduat en Secundària Obligatòria, s'estructura ara en dos cursos, que poden estudiar-se en quatre anys.

A Portugal ja està implantat

Gabilondo ha matisat a continuació que no estava dient que això fos a ocórrer de forma immediata, "demà a la tarda", però ha posat l'exemple de Portugal, on és així.

Perquè aquesta idea sigui possible és necessària "més flexibilitat" i "no està exclòs" que es parli de tot això en les converses per arribar a un pacte educatiu, ha assenyalat el ministre. A més, el pacte "ha d'incloure una inversió fixa, governi qui governi", ha afegit.