Nou alumnes de l'Institut d'Educació Secundària (IES) Atenea de Villalbilla han estat expulsats de forma cautelar del centre educatiu després de ser denunciats pel pare d'una de les alumnes per suposadament agredir-la sexualment en un autobús.

La mesura cautelar, que s'ha fet efectiva avui mateix, s'ha produït arran la denúncia interposada davant la Guàrdia Civil per el pare d'una nena de 12 anys, resident a Loeches, i que acudeix a l'IES Atenea de la veïna localitat de Villalbilla.

Els fets denunciats en un mitjà de comunicació pel pare de la menor, es van produir dijous passat, 22 d'octubre, sobre les 18:30 hores a l'autobús. En el trajecte, segons ha denunciat el progenitor, una desena d'estudiants van intentar agredir sexualment a la menor, sense que el conductor de l'autobús fes res per impedir-ho.

Expulsats durant cinc dies

Va ser ahir mateix quan la inspecció d'Educació va decidir interposar la seva pròpia denúncia davant la Guàrdia Civil i traslladar els fets a la Fiscalia, mentre que avui s'ha procedit a expulsar durant cinc diez -el màxim que es pot cautelarment- als nou joves implicats.

La Conselleria d'Educació ha ressaltat que si la inspecció conclou que els adolescents van cometre aquests fets seran expulsats definitivament de l'IES Atenea i reubicats en altres centres educatius.

Fonts de la Consejeria han afegit que el centre ha demanat a l'empresa privada encarregada dels autobusos de la ruta escolar que canviï, fins que s'aclareixi el que va passar, el conductor que dijous passat realitzava el trajecte.