El president del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat avui davant el Comitè Executiu Nacional del seu partit que no tornarà a tolerar un altre enfrontament intern i ha subratllat als seus dirigents: "No haurà pròxima vegada".

Segons han informat fonts del PP, el líder dels populars ha assegurat que el succeït a Madrid i a València és "inacceptable" ja que "lesiona" la imatge de la formació, "destorba" el projecte, "indigna als militants, desconcerta a l'opinió pública i desanima a l'electorat".

Rajoy, durant la seva intervenció, que ha estat llarga, ha recalcat la unitat de la formació: "El Partit Popular és un partit nacional, unit i net". Igualment ha avançat que plantejarà a la societat un gran pacte contra la corrupció.

La reunió del Comitè Executiu Nacional continua passades les dues de la tarda en la seu de la formació, en el carrer Gènova de Madrid, i pel que ha dit el senador Juan José Lucas, quan ha abandonat el conclave abans d'hora, el debat intern està resultant "interessant".

La discussió s'ha centrat en gran part en el conflicte intern que en la Comunitat de Madrid han mantingut en els últims dies la presidenta, Esperanza Aguirre, qui no ha estat present, i el vicealcalde de l'Ajuntament, Manuel Cobo.

Tot per l'entrevista que aquest últim va concedir al diari "El País" fa una setmana, en la qual va arremetre durament contra Aguirre.

El número dos d'Alberto Ruiz-Gallardón ha parlat en el Comitè. Ha estat, segons fonts populars, una intervenció llarga en la qual ha deixat clar que no té intenció de retractar-se per les seves afirmacions a "El País" i que, per tant, posa el seu càrrec a la disposició del partit.

A més, ha tornat a criticar a Esperanza Aguirre, i en aquesta línia, ha recordat els suposats casos d'espionatge de càrrecs del Govern madrileny, entre les possibles víctimes del qual va figurar el propi Cobo.

El vicealcalde de l'Ajuntament de Madrid ha afirmat que llavors, quan es van descobrir tals pràctiques, va arribar a témer "per ell i pels seus fills".

En defensa de Cobo ha pres la paraula Ruiz-Gallardón per a defensar la lleialtat del seu número dos en el consistori.

Pel bàndol d'Aguirre, la qual no s´ha presentat, ha intervingut el responsable de Comunicació del PP de Madrid i conseller de Sanitat, Juan José Güemes, per a censurar el comportament de Cobo.

Està previst que el Comitè Nacional de Drets i Garanties dels populars es reuneixi demà amb el vicealcalde per a escoltar les seves explicacions per les paraules contra Aguirre.

El PP, segons fonts de la direcció, ha apuntat que previsiblement l'òrgan de disciplina del partit li sancionarà tal com recullen els estatuts.

Fonts consultades presents en el Comitè Executiu Nacional han indicat que no s'ha parlat de la situació del PP a la Comunitat Valenciana, on ahir el president, Francisco Camps, present en el conclave de Madrid, va escometre els canvis d'estructura de la formació que l'adreça li venia sol•licitant.