Les autoritats militars dels EUA han confirmat que 12 persones han mort i almenys 31 han resultat ferides en un tiroteig registrat aquesta tarda a les instal·lacions de la base militar de Fort Hood, a Texas.

Bob Cohen, portaveu de l'exèrcit, ha confirmat que els dos agressors són soldats. La seguretat de les bases als EUA ha estat incrementada, encara que el FBI descarta un mòbil terrorista.

Malgrat l'increment de la seguretat, només la base de Fort Hood, situada a Texas, ha estat completament tancada a l'exterior.

De moment, l'Oficina d'Investigació Federal, FBI, ha descartat que es tracti d'un acte terrorista i agents d'aquest cos s'han traslladat a la base per investigar els fets.

La Base de Fort Hood, que és la més gran dels EUA al món, i té uns 70.000 persones, 42.000 d'ells soldats, és el lloc on es concentren les tropes abans de ser desplegades en els diferents llocs.

Segons les autoritats militars, que van oferir aquesta tarda una petita roda de premsa, el tiroteig es va produir en un únic edifici de la base, dedicat a l'entrenament militar.

La Casa Blanca ha informat que el president Barack Obama es va a parlar en breu sobre el que ha passat a Texas.