La Diada Nacional de Catalunya a Navàs comença els actes la vigília, amb una cercavila de torxes pel centre del poble. La concentració es farà a 2/4 de 10 del vespre a la plaça de l'Ajuntament, des d'on es farà el repartiment de torxes. Abans de començar el recorregut l'ANC-Navàs per la Independència actualitzarà la llegenda de la pancarta amb el calendari que recorda els dies que falten pel 27S.

La cercavila de torxes es farà cap a la Carretera de Viver, passeig de Ramon Vall i Plaça Catalunya. La comitiva anirà encapçalada pels Bastoners, grup de Grallers i Gegants de Navàs. El pubillatge local portarà l'estelada que es reposarà de bell nou al cap d'amunt del passeig.

L'acte patriòtic consistirà en la lectura d'un poema a càrrec del regidor de Cultura, Genís Rovira, l'ofrena floral de les entitats, partits i institucions locals, que una vegada més seran testos de flors aromàtiques. Cada entitat fa un donatiu a les floristeries del poble, que es destinen a finançar l'ofrena floral de l'Onze de Setembre i, a la repoblació d'arbres en els espais públics de Navàs, per la Festa de l'Arbre.

La lectura del manifest que elaboren Pubilles i Hereus de Navàs, dóna pas tot seguit al cant dels Segadors i la cloenda de l'acte.

Divendres, 11 de setembre, a Palà de Torroella, Sant Cugat del Racó i Castelladral es farà el canvi de senyera i/o estelada a diferents turons on hi oneja tot l'any.

A les 6 de la tarda al passeig de Ramon Vall, i en cas de pluja a la pista del Club d'Avis de Navàs, hi haurà una audició de sardanes amb la cobla Principal de Berga, berenar popular i un concert de música catalana a càrrec de la mateixa formació musical. Els actes són organitzats per l'Agrupació Sardanista de Navàs.

Finalment, dissabte dia 12, a 2/4 de 10 del vespre, al pati de l'Escola de Música es farà la projecció de la pel·lícula 'Déu meu, què t'hem fet?', organitzat per Fotofilm Navàs.