L´AMETLLA DE MEROLADiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 17.14 h, a la plaça de l´Església, La Meridiana ametllana. Concentració, manifest i cant d´Els Segadors.

BAGÀDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 7.30 h, sortida des de la plaça Catalunya per pujar la senyera a la Roca Tiraval.

BALSARENYDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 19 h, a la plaça Roc Garcia, sardinada popular a càrrec de la Societat de Pescadors. En cas de mal temps, a la Casa Torrents. Tot seguit, a la plaça de l´Ajuntament, ball amb Pep i Maria José. En cas de mal temps, a la Sala Sindicat.

BERGADiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 10 h, a l´estàtua de Rafael Casanova, sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu. A les 10.30 h, acte institucional: benvinguda i acte d´homenatge als berguedans de l´Onze de Setembre, hissada de la senyera a càrrec del Grup Colònies a Borredà amb motiu del seu 40è aniversari i en representació de les entitats berguedanes, ofrena floral i lectura del manifest. A les 12 h, fi de l´acte i sortida dels autocars cap a Barcelona per participar a la Via lliure de la Meridiana. A les 16.45 h, concentració a la plaça de Sant Joan, Punter Berguedà destinat a totes les persones que no s´hagin pogut desplaçar a Barcelona. Organització: Casal de Gent Gran de Berga.

CAPELLADESDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 8 h, a la plaça Jacint Verdaguer, concentració popular i sortida cap a la Creu de Miramar a penjar l´estelada. A les 11 h, als jardins Mn. PEre Ribot, lliurament de la bandera a càrrec d´exalcaldes de Capellades. Hissada de la bandera amb la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Noves Veus. Ball de l´Homenatge amb l´Esbart Dansot de Capelaldes. Música en directe interpretada pel mestre Xavier Cassanyes. Lectura de textos i poemes a càrrec del Grup Teatral de Capellades. Parlament. Cant d´Els Segadors, a càrrec de la Coral Noves Veus. A les 11.30 h, final de l´acte amb coca i moscatell per a tots els assistents. Dissabte, a les 10 h, a la paret de l´Escorxador, pintada d´un mural a càrrec del Col·lectiu Endavant.

CASTELLBELL I EL VILARDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 10.30 h, a la plaça d´Esteve Biosca, ofrena floral en record als 3 alcaldes democràtics afusellats pel franquisme: Esteve Biosca, Isidre Vila i Salvador Vila. A les 11 h, a la plaça de Lluís Companys, acte insitucional amb ofrena floral al monument de Lluís Companys i lectura del manifest, amb l´actuació de la Capella de Música Burés. A les 11.30 h, sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.

CASTELLFOLLIT/RAJADELLDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 8 h, des de la plaça de l´Era de Rajadell; i a les 8.30 h, des del Centre de Castellfollit del Boix, pujada al Cogulló. S´habilitarà aparcament abans d´arribar al cim pels que pugin amb cotxe malgrat que es demana no utilitzar transport motoritzat. De 10 a 11 h, esmorzar per a tothom. És gratuït però s´agraeix la col·laboració de tothom. A les 11.30 h, acte d´afirmació nacional: canvi de la senyera, lectura del manifest de la Diada, renovació del llibre de signatures i cant d´Els Segadors. Organització: Amics del Cogulló de Castellfollit del Boix, Maians, Rajadell i Sant Salvador de Guardiola.

MANRESADiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 11 h, a la plaça Onze de Setembre. Acte institucional amb un parlament del músic manresà Natxo Tarrés, del grup Gossos; i de l´alcalde, Valentí Junyent. Seguidament, ofrena floral de l´Ajuntament i de les entitats. Final amb el cant de l´Himne Nacional de Catalunya.

MARTORELLDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 8 h, a la plaça de l´Església, pujada de la senyera de les Torretes. A les 10 h, esmorzar popular per a tothom a la plaça de la Vila.

MOIÀDiada Nacional de Catalunya

Avui, acte institucional i ofrena floral davant el monument a Rafael Casanova. Penjada de la senyera al Grony.

NAVÀSDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 18 h, al passeig de Ramon Vall, audició de sardanes amb la cobla Principal de Berga, berenar popular i concert de música catalana a càrrec de la mateixa formació musical. En cas de pluja, es farà a la pista del Club d´Avis. Organització: Agrupació Sardanista de Navàs. Dissabte, a les 21.30 h, al pati de l´Escola de Música, projecció de la pel·lícula Déu meu, què t´hem fet?. Organització: Fotofilm.

PUIG-REIGDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 10 h, ofrena floral al monòlit del carrer Llobregat. A les 12 h, a l´Administració, sortida d´autocars cap a la Via Lliure.

SALDESDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 10 h, davant de la façana de l´ajuntament, benvinguda de l´alcalde, Moisès Masanas. Col·locació de la senyera amb el Cant de la Senyera. Lectura del manifest i poema a càrrec d´Oriol Solà. Col·locació de l´estelada i cant d´Els Segadors. Obsequi de coca i vi dolç, a càrrec de l´ANC de Saldes.

SANT FRUITÓS DE BAGESDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 8.45 h, concentració a la plaça de l´Ajuntament, amb coca i xocolata. A les 9 h, sortida cap a la Torre Sanmartí. A les 9.20 h, hissada de la senyera en un nou màstil i cant d´Els Segadors. Tornada cap al Cobert de la Màquina de Batre-plaça Onze de Setembre. A les 10 h, concentració, amb coca i mistela. A les 10.10 h, ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. A les 11.10 h, acte religiós-patriòtic, a càrrec de la parròquia de Sant Fruitós. A les 11.20 h, acte institucional amb l´actuació de l´Agrupació Coral Sant Fruitós, lectura del manifest de la Diada, parlament de l´alcalde Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés Subirana, ball dels gegants de Sant Fruitós. A les 12 h, final de l´acte. A les 13 h, sortida dels autobusos cap a la Meridiana (Barcelona).

SANT VICENÇ DE CASTELLETDiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 9 h, esmorzar popular amb xocolatada i coca a la plaça de l´Ajuntament. A continuació, cercavila amb els gegants i els grallers, que acabarà a la plaça de l´Onze de Setembre. L´acte institucional i cultural i l´ofrena floral serà a les 10.30 h.

SÚRIADiada Nacional de Catalunya

Avui, a les 8 h, sortida des de la plaça de Sant Joan de la pedalada en BTT cap a la Torre. A les 9 h, sortida de la caminada cap a la Torre. A les 9.30 h, al turó de la Torre, hissada de la senyera. Lectura del manifest a càrrec de la pubilla, l´hereu i la dama d´honor de Súria. Cant d´Els Segadors. Galejada dels trabucaires del Tro Gros i actuacions de la colla castellera Salats, Bastoners de l´Agrupació Sardanista i Ball de Cascavells amb el Tro Gros. Esmorzar per a tothom. A les 10 h, a la plaça de Sant Joan, 16a Trobada de Puntaires, partides d´escacs i joc d´escacs gegants. Organització: Ajuntament de Súria i Tro Gros. Col·laboració: Casal de la Dona, Club d'Escacs Súria, Bastoners de Súria, colla castellera Salats i Unió Ciclista Mig-Món. A les 13.30 h, sortida dels autobusos per traslladar a Barcelona les persones participants en la concentració de l'avinguda Meridiana.