Amb motiu de la Diada de l'Onze de setembre el Museu d'Història de Catalunya ofereix un ampli programa d'activitats, en una jornada de portes obertes (de 10 a 14.30 h.) i activitats especials. La més destacada és la visita guiada 'La Guerra de Successió i l'Onze de Setembre de 1714', que permetrà recordar aquest episodi clau de la història de Catalunya. Es farà cada 30 minuts, a la 2a planta del museu (10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13 i 13.30 h).

A més, també es farà l'activitat 'El museu la balla: danses del segle XVIII amb la companyia Xuriach'. Durant el matí, a la terrassa del Museu, veurem una mostra de danses i músiques del segle XVIII. En un espectacle participatiu, veurem com les danses que es ballaven fins a principis del segle XVIII a llocs tan populars com el clos de Barcelona o la rua de Carnaval van conviure durant uns anys amb els nous repertoris provinents de França. La desfeta de la Guerra de Successió, però, va accelerar la substitució de l´estil vell de ballar pel nou, sobretot als "saraus" dels salons aristocràtics de la ciutat.

Un espectacle participatiu de dansa antiga, obert al públic de totes les edats, que alterna la demostració amb el taller, a càrrec de la companyia Xuriach. Serà d'11 a 13 h, a la terrassa del museu.