L'adaptació cinematogràfica del best-seller de l'escriptora nord-americana E.L. James, '50 sombras de Grey', ha estat polèmica des que es va anunciar el projecte. L'expectació generada entre els fans de la novel·la ha posat les coses molt difícils als productors de la pel·lícula, que han sofert aferrissades crítiques per moltes de les seves decisions.

Tot va començar a torçar-se quan es va confirmar el nom dels actors triats per interpretar al multimilionari Christian Grey i a la jove i innocent Anastasia Steele. Charlie Hunnam, el 'motero' de la sèrie 'Sons of Anarchy', i Dakota Johnson, la filla de Don Johnson i Melanie Griffith, van ser els triats.

L'adéu de Hunnam

L'elecció va caure com un gerro d'aigua freda entre els seguidors de la saga, que es van afanyar a organitzar campanyes a les xarxes socials demanant a la productora que canviés els actors. Els fans es van enfadar sobretot per l'elecció de Hunnam, principalment perquè el seu físic, pèl llarg i ros i massa gran, s'allunyava bastant de la imatge que tots tenien de Christian. Finalment, l'actor no va poder aguantar la pressió i va acabar rebutjant el paper.

En el seu lloc va entrar en escena Jamie Dornan. Ell és, igual que també ho era Charlie Hunnam, la primera elecció per al paper, un actor quasi desconegut, una cara "fresca i nova". Així ho volien els productors, Michael De Luca i Dana Brunetti, que van descartar cares conegudes que comptaven amb el beneplàcit de les fans de la saga literària com els de Matt Bomer, Ian Somerhalder o Ryan Gosling.

Polèmica amb l'escriptora

E.L.James, l'autora de la saga, també va protagonitzar una sonada polèmica per unes desafortunades declaracions que va fer per justificar que Matt Boomer no fos el seu Christian Grey. L'escriptora va afirmar que Bomer no era l'adequat per al paper "perquè és obertament gai. És un gran actor per interpretar altres rols, però no l'adequat per a aquest".

Això va ofendre molt als fans de l'actor, que fins i tot es van plantejar boicotejar la cinta no acudint als cinemes. Finalment, l'elecció de Dornan va calmar els ànims.

Càstings pujats de to

Una de les candidates per al paper d'Anastasia, la protagonista de la sèrie 'Pretty Little Liars', Lucy Hale, va confessar recentment que va passar molta vergonya fent el càsting. Segons va confessar en una entrevista a la revista Cosmopolitan, va ser una "audició molt incòmoda. És exactament el que penses que serà: un gran monòleg, però molt, molt sexual. Va haver-hi algunes coses que em va donar molta vergonya dir-les en veu alta".

Les escenes de sexe

L'expectació pel contingut eròtic de la cinta no ha fet més que créixer des que es va iniciar el rodatge. Les polèmiques generades per altres pel·lícules com 'Nymphomaniac' o 'Shame', va portar als productors a plantejar-se a fer dues versions, una més hardcore i una altra més light.

No obstant això, tal com va revelar Dornan, les escenes de sexe "no poden ser massa extremes si vols que molta gent vagi a veure la pel·lícula", i va afegir que no hauria signat per interpretar al protagonista si aquestes escenes fossin més enllà del cinema convencional.

El repartiment complet

'50 sombras de Grey' arribarà als cinemes el proper 13 de febrer de 2015 i a més de Jamie Dornan i Dakota Johnson, podrem veure a Eloise Mumford, que donarà vida a Kate Kavanagh, la millor amiga d'Anastasia; Luke Grimes, com Elliot Grey, el germà de Christian; Victor Rasuk que interpretarà a José, el gran amic d'Anastasia i rival de Christian; Jennifer Ehle, que donarà vida a Carla, la mare de la protagonista; i Max Martini, que encarnarà al guardaespatlles del protagonista, Jason Taylor.

La pel·lícula està dirigida per Sam Taylor-Johnson (Nowhere Boy), produïda per Michael De Lucca i Dana Brunetti i amb guió de Kelly Marcel (Terra Nova, Saving Mr. Banks), Mark Bomback (Lobezno inmortal) i Patrick Marber (Closer, Obsesión, Diario de un escándalo).