Aquest personatge, que forma part activa de la cultura matrimonial en països com els Estats Units, el Regne Unit i algunes nacions llatinoamericanes i europees, és una gran alternativa per a aquells nuvis que disposen de poc temps, paciència o energia per prendre les regnes de tots els detalls que mereix la planificació d'un casament. Però els que no estan familiaritzats amb la idea potser es preguntin què és un wedding planner i com escollir-lo.

La traducció literal de wedding planner és organitzador de noces i aquesta és exactament la funció d'aquesta persona: assistir als nuvis en tots els detalls que impliquen la planificació de l'esdeveniment: selecció del lloc per a la recepció, elecció del banquet, disseny i decoració de la festa i la cerimònia, coordinació de les invitacions, suggeriments respecte a quantitat de menjar, beguda, distribució dels convidats, pressupostos... En definitiva, es tracta d'algú que buscarà identificar les necessitats de la parella i realitzarà tots els tràmits perquè la celebració del matrimoni sigui un èxit absolut.

El wedding planner és perfecte per a les parelles que no tenen temps d'ocupar-se de tots els grans i petits detalls d'un casament, desitgen fer alguna cosa especial i meravellosa però no saben per on començar, tenen bones idees però requereixen d'assessoria sobre això, volen organitzar el casament dels seus somnis però sense patir.

També és una opció per a aquells amb un pressupost una mica més gran, ja que està clar que cobren els seus honoraris i que aquests variaran depenent de les demandes del client. Hi ha diverses empreses que es dediquen a organitzar casaments i l'elecció d'un d'aquests professionals dependrà bàsicament de dos factors: o la recomanació d'alguna parella d'amics que hagin contractat els seus serveis, element que sempre ens fa sentir més confiats, o la sintonia i l'empatia que et generi aquesta persona. És molt important que el teu wedding planner sigui algú que t´ agradi, que et generi confiança i amb qui aconsegueixis comunicar bé. Per això pren-te el temps per triar, així la decisió serà encertada.

Aquestes són les deu principals raons a favor de contractar aquest professional:

1. Falta de temps. Pel ritme de vida que tenim moltes vegades no arribem a fer tot el que volem. I en el cas dels casaments passa el mateix. En aquests casos el wedding planner pot ser la solució a tots els teus mals ja que ell o ella serà el que inverteixi aquestes hores per tu.

2. Estalvi de feina «bruta». Buscar, comprovar la disponibilitat, demanar pressupostos, comparar, ... Reunir tota aquesta informació de vegades fa mandra. En canvi a la wedding planner li agrada, la seva feina és buscar en els racons més inèdits per trobar les opcions que millor s'ajustin a un pressupost determinat i a un estil concret.

3. Màxim rendiment al pressupost. A qui no li ha passat mai anar a comprar-se alguna cosa de la qual no hi entén gaire, i un cop comprat veure que amb aquests diners es podia haver comprat aquest producte més dels seus complements? En conèixer millor el mercat nupcial la wedding planner coneix millor les opcions que existeixen.

4. Qualitat. Gràcies a aquest coneixement del mercat té un criteri més exigent de la qualitat i sempre optarà per mostrar al client la millor opció que s'ajusti al seu pressupost.

5. Originalitat. Els wedding planner inverteixen moltes hores veient i llegint blogs, revistes i webs plenes d'idees inspiradores. Se´ls ocorren un munt d'idees originals.

6. Posada en marxa. Un bon wedding planner és resoltiu i porta a terme ràpidament les teves idees i que el teu casament sigui com tu vols.

7. Sense estrès. La wedding planner fa de mediadora entre nuvis i proveïdors, així que en el cas que hi hagi algun problema o contratemps serà ella la que ho gestioni. A molts nuvis els aclapara haver de fer moltes coses.

8. Fins a l'últim detall. Quan tens moltes coses al cap és inevitable que alguna se't passi. La wedding planner és experta en timmings, agendes i llistes.

9. Distància. Per als nuvis que es casen en un altre lloc diferent al de la seva residència la figura de la wedding planner és un alleujament. S'encarregarà de traslladar-se a aquests llocs i gestionar mentre que els nuvis podran escollir tot el que volen i necessiten sense haver-se de moure de la seva ciutat.

10. Inversió. Al contrari del que pensen moltes persones, contractar una wedding planner no és una despesa, és una inversió. T´estalvies hores davant de l'ordinador, et donen idees sense que tu hagis de pensar-les, s'encarreguen de gestionar-les i dur-les a terme, t´asseguren qualitat ...això suposa un gran esforç i inversió de temps que s´estalvia.