Abans de començar a fer llistes de convidats, buscar la data o el lloc de celebració, t'has d'asseure amb la teva parella i parlar sobre quin tipus de casament voleu preparar. Religiosa o civil, de matí o de tarda, època de l'any, en saló o exteriors, clàssica, campestre, vintage .... hi ha moltíssimes possibilitats i heu de delimitar la recerca! D'acord, reconec que això pot semblar molt senzill per a aquell o aquella que porti somiant des de menuts amb aquest dia i tingui una carpeta en el seu PC d'"idees casament"; però també hi haurà molts a qui, senzillament, els agradin diverses opcions! Cap problema, acotarem allò que tinguem clar i deixarem les portes obertes a la resta.

Un cop heu superat aquesta complicada fase de definir el vostre tipus de casament ideal, us recomano que feu un llistat dels "bàsics" en un casament, és a dir, els components que solen repetir-se en totes les celebracions (vestit de la núvia, fotografies, decoració floral, serveis d'una wedding planner, cor per a la cerimònia, transport dels nuvis, banquet, ball, detall per als convidats, ...) Si ja teniu clar que en voleu prescindir d'algun, directament no ho inclogueu. La idea és anotar al costat de cada un d'aquests punts, el grau d'importància que tenen per a vosaltres i les característiques que han de complir (per exemple hi ha nuvis que volen desplaçar-se amb un cotxe d'època mentre que altres no li donen importància al tipus de vehicle; algunes parelles sospiren per omplir de flors la cerimònia mentre que d'altres se senten més atretes per la decoració 'handmade'). Aquests punts que poden semblar molt banals al principi, definiran moltíssim el conjunt global de la celebració i us ajudaran a distribuir el vostre pressupost de forma equilibrada i coherent d'acord a aquest "casament ideal" en què heu somiat.

És important saber el nombre de convidats aproximats que voldríeu convidar a les vostres noces. Quan comencem a visitar llocs per celebrar el banquet us adonareu que aquesta xifra definirà en moltes ocasions quin saló podeu ocupar o quina tarifa us poden aplicar. No cal obrir el debat de si convidarem a la senyora Enriqueta o no, en tindrem prou amb un nombre general del tipus: més de cent, entre cent i cent trenta, més de cent cinquanta...

El següent pas serà fer una recerca inicial dels proveïdors de la vostra ciutat que us poden oferir cada un d'aquests serveis i afegir a la vostra llista els pressupostos que aneu obtenint. (Si sou de València, no us podeu perdre la 14a edició de Festa i Boda que se celebrarà des del 23 al 25 de novembre a Fira València). Aquesta primera cerca no ha portar més de dues setmanes, i l'objectiu és fer un còmput global i comprovar si us podeu permetre el casament en el qual somieu amb aquest primer tempteig de mercat.

Si la xifra ha pujat molt, tranquils! només heu de buscar alternatives, que encara que a priori sembli impossible, aniran apareixent en el vostre camí a mesura que descobriu aquest apassionant món de la preparació d'un casament.