Hi ha molts vestits per a les bodes (tant per a ell com per a ella) preciosos, però el nivell adquisitiu marca els límits a a l´hora d´adquirir segons quins models. Un cop descartats tots aquells que no estiguin al nostre abast, ja tenim més a prop l'elecció final. És molt important, però, recórrer a un establiment especialitzat, ja que els consells dels professionals ens ajudaran a encarregar el vestit més adequat, amb tots els detalls perfectament definits per nosaltres i el corresponent professional.

Els vestits de núvia poden ser prêt-à-porter (vestits ja confeccionats), a mida o d'alta costura. Tot depèn de dos factors fonamentals: l'estil que volem i el pressupost. Coberts aquests dos punts, cal tenir en compte un seguit de factors:

-Si la núvia és baixeta, s'han d'evitar les espatlles amples, i els talls dràstics, que accentuarien la baixa estatura. Faldilles senzilles, escots marcats i cossatge baix, en canvi, estilitzen molt la figura.

-Si la núvia és alta, es pot permetre vestits estrets i ornamentats que marquen i realcen molt la figura.

-Si la núvia és una mica rabassuda, s'han d'utilitzar teles senzilles, i faldilles de vol lleuger, amb teixits llisos, i evitar, en la mesura del possible, encaixos, drapejats i enconxats.

-Si la núvia és primeta encara que no sigui gaire alta, podem utilitzar teles de blonda, drapejats i detalls que donin volum al vestit.

Dins d'aquests consells, cal tenir clar que es busca un vestit elegant i còmode per a la núvia, però combinat, si és possible, amb les seves característiques físiques.

Data i hora

A l'hora de triar un vestit, no únicament cal tenir en compte el pressupost, els gustos i característiques físiques. Hem de saber la data i l'hora per tenir en compte el tipus de clima, i si és de dia o de nit.

Per a l'hivern, per exemple, se solen utilitzar mànigues llargues, pocs escots, teles fortes, que abriguin una mica, i esquenes més tancades. Per a l'estiu, en canvi, s'utilitzen teles més fresques, com el cotó i el lli, mànigues curtes o vestits sense mànigues, escots més amplis i esquenes més obertes.

Dia o nit

De la mateixa manera que la dia, l'hora és molt important. Els casaments a la nit solen ser més formals i, per tant, es poden utilitzar teles més brillants, com ara el setí, el ras i la seda, brocats, pedreria i ornaments de perles. Per al dia s'utilitzen teles més senzilles (lli, cotó...) i pocs detalls brillants. Són vestits més llisos i poden ser, fins i tot, més curts. Les sabates, sempre altes o de mig taló, de tall clàssic (compte amb l'alçada del nuvi). Respecte de la cua i el vel, la decisió ha d'anar d'acord amb el vestit. Cal seguir consell d'un professional.