Els vestits per als nuvis són més clàssics i permeten menys innovacions que en el cas de les núvies. Els vestits d´etiqueta per excel·lència continuen sent el jaqué i el frac. El vestit jaqueta és, però, la indumentària més escollida pels nuvis. I és que, a diferència de les núvies, el vestit utilitzat pels nuvis se sol fer servir en altres esdeveniments. Cal buscar així un tall clàssic i elegant. De color fosc, sempre llis o lleugerament jaspiat.

La millor opció, si es pot, és optar per adquirir un vestit a mida fet per un sastre. Hem d'evitar propostes massa arriscades per al casament i, sobretot, no combinar dos estils diferents.

Temporada. A diferència dels vestits de núvia, el clima i l'hora (dia o nit) del casament no influeixen tant en el cas del nuvi, i molt menys en el disseny. Per a l'hivern es poden utilitzar teles més gruixudes com ara llanes, franel·les i teixits densos. Per a l'estiu o primavera podem optar per teixits més frescos com cotons i llins. Si és de dia podem utilitzar algun color més clar com un gris fosc i fins i tot algun de més clar. Per a la nit, sempre colors foscos de la gamma dels grisos o blaus, com el blau nit. Els talls, millor clàssics.

Complements. La corbata llisa, que faci joc amb la camisa i el vestit. La camisa blanca, llisa, sense brodats ni encaixos. L´armilla -­si se´n porta- ha de ser del mateix teixit que el vestit encara que no necessàriament del mateix color. Com a joies, els punys de camisa, d´or o d´un metall preciós, si és possible. També es pot portar una agulla de corbata. El cinturó llis, de sivella simple. Els mitjons negres o foscos, de fil o seda, i llisos. Les sabates, fosques o negres, clàssiques i de cordons (encara que ara també es porten sense i amb sivella o llises, tot i que que són més elegants i clàssiques les de cordons).

Per al 2013 hi ha una tendència clara d´anar introduint de mica en mica el color per a ells. Així la cerimònia es pinta de tonalitats bordeus, malves o gris perla, i en molts casos els grisos i els blaus substitueixen els negres. Com a teixits, els metal·litzats.