El 19 de maig del 2018 serà un dia molt especial per a la Virgínia, de 32 anys, i el Dani, de 35. Serà el seu dia. Una data que no oblidaran mai, i que de ben segur viuran com un dels millors dies de les seves vides. Serà el seu casament.

Es diran «sí, ho vull», i ho compartiran amb familiars i amics. Falta mig any perquè es casin ja ho tenen pràcticament tot a punt: hora al jutjat de pau, restaurant reservat, vestit triat, invitacions a impremta...

Organitzar un casament és tot un engranatge que requereix dedicar-hi temps i invertir-hi diners. En aquest cas, la Virgínia i el Dani tenien clar que volien un casament més aviat íntim i informal. Però, tal com reconeix la futur núvia, Virgínia Otranto, quan t´hi poses t´acabes animant i acabarà sent una boda on no faltarà cap detall.

Com serà el seu casament?

Serà més aviat informal, no hem optat per una gran boda. Farem una cerimònia civil i un dinar amb els familiars i amics més propers. Tot i així el nombre de convidats acabarà sent més elevat del que prevèiem perquè, tot i que d´entrada penses en una festa més íntima, quan et poses a fer la llista, va creixent.

Amb el Dani fa tres anys que comparteixen vida, viuen junts a Sant Joan de Vilatorrada, però ara han decidit fer un pas més en la seva relació. Per què es casen?

Sempre hem pensat que quan t´estimes és bonic casar-te. Hi ha parelles que no s´ho plantegen però a nosaltres ens agrada i sempre ho havíem tingut present. Volem formalitzar la nostra relació.

El casament i la festa serà al Bages mateix? Tenien clar el lloc o van estar mirant opcions?

Ho fem tot a prop de casa, sí. La cerimònia al Mas Sant Joan, de Sant Joan de Vilatorrada mateix, que és una opció més que et dóna l´Ajuntament per als casaments civils, a part del jutjat de pau i de la sala de plens. De seguida vam tenir clara aquesta opció perquè és una ermita molt maca. Pel que fa al restaurant, també ho vam tenir fàcil perquè coneixem els propietaris d´un establiment d´aquí al Bages i ho fem allà. Els vam explicar què volíem i ens van atendre de seguida, fem un menú de casament a un preu raonable, no volíem que es disparés gaire.

Casament i festa que compartiran amb la família i els amics i que serà un dia molt especial. Ha somiat mai en aquest dia? Com se l´imagina?

Sí, hi he somiat moltes vegades, jo sóc molt romàntica. I me l´imagino com un dia molt especial i emocionant, serà el nostre dia.

Com a núvia serà la protagonista absoluta i segur que lluirà com mai. El vestit és un secret molt ben guardat per tota núvia, no li demanaré que ens l´expliqui, però què té d´especial? Què ha tingut en compte a l´hora d´escollir-lo?

Tenia clar que havia de ser un vestit amb el qual em sentís còmoda i que fos jo mateixa. D´entrada vaig pensar en un vestit de festa, no de núvia, però finament és un vestit de casament. És blanc i de línies senzilles, modern i amb un aire romàntic.

Comptant l´àpat i els vestits dels nuvis, ja és una despesa important. Més o menys diners en funció del topall que es posa cada parella, això sí, però no s´acaba aquí. Els anells són un altre element imprescindible. Ja tenen les aliances? Com seran?

Estem valorant la possibilitat de recuperar uns anells familiars que tenen un valor i un significat important per a nosaltres. O aquesta opció o bé comprar unes aliances d´or de les de tota la vida.

I no ens oblidem de la música, les fotos, vídeos, flors, invitacions, calçat, perruqueria, maquillatge i altres detalls extres. Tot suma. Abans parlàvem de casament informal en el sentit que han intentat destinar-hi un pressupost no gaire elevat. Com es fa això?

D´entrada posant un pressupost màxim tant per als vestits com per a l´àpat i després, per a la resta, intentar fer-se el màxim de coses un mateix. Per exemple, a l´hora de fer les invitacions hem buscat que fossin més personals i econòmiques i hem trobat una empresa que et permet comprar la plantilla que més t´agrada i després omplir-la amb els noms i les dades i portar-la a imprimir. Un altre exemple és la música. No tindrem músics en directe però de música n´hi haurà, tant a la cerimònia com al restaurant, on farem dinar i ball. Pel que fa les fotos, també hem buscat l´opció que se´ns ha adaptat més al nostre pressupost. I la decoració és un altre aspecte per destacar perquè segons com s´enfila de preu. En el nostre cas, tindrem rams fets per professionals però altres detalls florals que faré jo mateixa amb propostes originals que he trobat per exemple a Pinterest, així com també el photocall. Busco i miro molt, hi ha moltes idees per casar-se.

Així doncs, el cost no ha de ser un handicap per casar-se?

No ho ha de ser, ni de bon tros. El casament te´l fas a la teva mida. De fet, la nostra intenció era fer-lo molt simple i al final t´acabes animant i fas molt més, dintre de les possibilitats. Nosaltres hem optat per un casament informal i més aviat econòmic, però tot i així la despesa hi és.

Casar-se ja entrava en els seus plans des de sempre, però quan van posar-hi data? Ho dic per tenir present que s´ha de preparar amb força antelació, oi?

Amb antelació sí, però no cal un any o més. El nostre cas n´és un exemple. A l´agost va ser quan el Dani em va demanar matrimoni i a partir de llavors vam començar a moure fitxa. Per tant, nou mesos, suficients per muntar-ho tot.

A sis mesos del gran dia, que els falta fer?

Al nuvi li falta la roba, que serà més aviat informal; el calçat d´un i altre; concretar el pentitat i el maquillatge; i escollir les flors que voldrem.

Estan nerviosos?

Ara per ara de nervis no en tinc, però hi penso molt. Tinc el casament ficat al cap perquè vull que surti perfecte. I també sé que quan s´acosti la data sí que n´estaré, de nerviosa.

I després del gran dia, aniran de viatge de noces?

En el viatge encara no hi hem pensat. No hem lligat aquest tema perquè segurament deixarem el viatge per a l´estiu.

Només em queda desitjar-li un dia molt feliç.

Moltes gràcies!