Calendari Laboral i escolar
regió7.cat >Calendari>

Calendari escolar 2017-2018 a Catalunya

Calendari escolar per al curs 2017/18 a Catalunya


El curs escolar 2017-2018 arrenca el dilluns 12 de setembre tant a educació infantil com a primària. El mateix dia també començaran les classes de secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, tot i que l'inici es podrà endarrerir fins al 14 de setembre si és necessari per dur a terme l'avaluació extraordinària o altres tràmits previs a l'inici del curs.

Els cicles de grau superior poden començar fins al 19 de setembre i les escoles oficials d'idiomes ho faran no més tard del 18 de setembre.

Segons el departament d'Ensenyament, les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 7 de gener, ambdós inclosos, i les de Setmana Santa entre el 24 de març i el 2 d'abril. Consulta aquí el calendari laboral 2018 a Catalunya per veure quins festius coincideixen.

També seran festius en el calendari escolar els dies que determini el Departament d'Empresa i Coneixement i els dos dies de festa local. I els centres disposaran de tres dies festius de lliure disposició que es podran fer repartits en els diferents trimestres.

Les classes de segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat s'acabaran el 22 de juny de 2018. I els ensenyaments de formació professional finalitzaran el curs en funció de la seva programació acadèmica.

Dates més destacades del calendari escolar 2017/18 a Catalunya

  • 12 de setembre de 2017: inici de les classes al segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny i el curs de formació específic per a l'accés a aquests cicles. A l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i els cicles de grau mitjà, aquest inici es podrà endarrerir fins al 14 de setembre.
  • Del 23 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018: vacances de Nadal. 
  • Del 24 de març al 2 d'abril de 2018: vacances de Setmana Santa.
  • 22 de juny de 2018: fi de curs a totes les escoles i instituts.
  • Del 3 al 5 de setembre de 2018: proves extraordinàries de l'ESO, de 1r de batxillerat i dels cursos de formació específics d'accés als cicles Per als cicles i el 2n curs de batxillerat les proves extraordinàries es faran al mes de juny després de les proves ordinàries.