La Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), anualment publica l´Informe de Preus sobre productes Sense Gluten. Segons aquest informe, el 2015 la compra del celíac s'ha encarit en 1.468,72 €. L'objectiu d´aquest informe és conèixer la despesa extra que suposa per a una persona celíaca el fet de seguir una dieta sense gluten durant una setmana, un mes i un any. El documentmostra les diferències de preus entre la de cistella de la compra d'una persona que pateix la malaltia celíaca i per tant ha de portar una dieta sense gluten, i d'una altra amb gluten.

L'estudi es basa en una dieta de 2.000-2.300 calories, sent aquesta la ingesta aproximada de calories que recomanen els experts en nutrició per a adults i nens, encara que aquestes necessitats poden ser majors per a adolescents o adults amb activitat física elevada, i menors en el cas de preescolars o gent gran. L'estudi revela que una família amb almenys un component celíac, la cistella de la compra s'encareix en 1.468,72 € anuals, el 288,56% superior que la d'una família sense un membre celíac. Malgrat que cada dia l'oferta de productes sense gluten és més gran, les diferències de preus entre els productes amb gluten i sense gluten són molt elevades. En els productes on es demostra que hi ha una major diferència són: pa, pastes alimentàries, galetes, farina, pa ratllat etc...

Lujan Soler gerent de FACE, afirma que «des FACE es lluita dia a dia perquè el preu dels productes sense gluten s'equipari a la resta de productes. Per aquest motiu, restem en contacte amb diferents càrrecs públics i els vam explicar la situació del nostre col·lectiu i els vam lliurar documents com és l'informe de preus, reclamant ajudes per a la compra de productes sense gluten».

Les famílies celíaques han de limitar les seves opcions de compra als aliments sense gluten, ja que l'únic medicament del que disposa l'celíac és seguir de per vida una dieta sense gluten, per aquest motiu, FACE amb la publicació de l'informe de preus busca que l'Administració pública s'impliqui amb el nostre col·lectiu i atorgui ajudes que permetin al celíac portar una dieta sense gluten sense un sobrecost.