Què tenen en comú la Salsa Calçots, el Tomàquet Sofregit Casolà o el Variat de Bolets de Conserves Ferrer? Entre altres coses, que són productes aptes per a celíacs. L'empresa familiar d'alimentació amb seu a Santpedor (Bages) disposa d'un catàleg amb més de 200 referències, de les quals un 90% no contenen gluten. En un moment en què el consumidor ha començat a valorar l'absència de gluten com un tret positiu i diferencial, Conserves Ferrer reivindica el seu propi valor afegit.

"No som una empresa especialitzada en productes per a celíacs, ni busquem ser-ho, però sí que ens esforcem perquè, en la mesura del possible, els nostres productes no continguin gluten", explica Joan Ferrer, director de la companyia. "Tal com dic, més que una voluntat d'especialització, es tracta de ser sensibles al problema de les al·lèrgies i les intoleràncies, i per això el nostre Departament d'i+D treballa perquè les nostres referències siguin aptes per a la majoria de persones i de dietes", afegeix.

A banda d'això, Conserves Ferrer és especialment curosa amb el col·lectiu de celíacs en l'etiquetatge dels seus productes i disposa d'un símbol propi de "Sense gluten" que inclou diligentment en el disseny de les seves etiquetes i packagings.

A l'esquerra, Joan Ferrer, director de Conserves Ferrer i, a la dreta, les instal·lacions a Santpedor

Col·laboració amb entitats de celíacs

Durant l'últim any, l'empresa familiar ha col·laborat en diverses accions de màrqueting online amb les principals entitats de celíacs de Catalunya i Espanya, l'Associació Celíacs de Catalunya i la Federación de Asociaciones de Celíacos de España (FACE). En ambdós casos, companyia i associacions han proposat conjuntament idees de receptes sense gluten cuinades amb "productes Ferrer".

Conserves Ferrer acaba de llançar al mercat una nova gamma de Brous amb Sofregit per a cuinar paelles i arrossos que consta de cinc productes, tots ells sense gluten: per a Arròs Caldós de Llamàntol, per a Paella Marinera, per a Fideuà Marinera, per a Arròs Negre i per a Paella de Carn.