Baqueira-Beret, situat a 1.500 m d'alçada al cor dels Pirineus aranesos, concretament a les comarques de la Vall d'Aran (Naut Aran) i el Pallars Sobirà (Valls d'Àneu), és un petit nucli (té 94 habitants) que acull una estació d'esquí amb una tradició de més de quaranta anys declarada Centre d'Interès Turístic Nacional.

El major domini esquiable d'Espanya

El desnivell total entre la cota màxima (2.510 m) i la mínima (1.500m) és de 1.010 m. Les pistes de Baqueira compten amb el major domini esquiable d'Espanya, 1922 ha., D'aquestes, 110 km formen les 71 pistes: 5 verdes, 34 blaves, 26 vermelles i 6 negres, a més d'un snowpark, stadium d'eslàlom i 7 km de circuit d'esquí nòrdic, dades que variaran aquesta nova temporada quan es preveu l'obertura de 4 noves pistes i 3 nous itineraris que sumaran un total de 120 km de pistes abalisades i trepitjades, 14 km d'itineraris, 7 km de circuit de fons. A més, 546 canons de producció de neu.

Per accedir a tots aquests espais els esquiadors disposen d'un total de 32 remuntadors: 1 telecabina, 19 telecadires, amb la inauguració al desembre d'un altre nou que rebrà el nom de Jorge Jordana i que unirà la zona d'Orri amb el Cap de Baqueira i donarà accés a tota la muntanya, servei que permetrà accedir per primera vegada a la cara nord amb un sol remuntador, afegint 5 telesquís i 7 cintes transportadores.

A més de ser la més gran, Baqueira Beret es considera l'estació d'Espanya que pot acollir més esquiadors, uns 17.647 esquiadors simultàniament sense cues, fet que suposa unes 55.583 persones per hora a més de tenir la major oferta d'allotjament (33.000 llits).

Hi ha altres novetats i és que les tres cafeteries Beret, 1800 i 2200 han patit canvis i s'ha remodelat completament l'espàrrec d'Orri que ara tindrà 2 ambients. S'han substituït 2 màquines trepitjaneu per altres amb major capacitat de trepitjat i sistema de GPS. D'altra banda, el pàrquing d'Orri ha augmentat la seva capacitat en un 25%.

Com arribar

Hi ha diversos mitjans de transport a l'abast de tots per arribar a Baqueira-Beret, un d'ells és el cotxe, queda a 340 km de Barcelona (unes 3:45), 330 des de Girona i 560 des de Madrid, si en canvi prefereix no conduir té a la seva disposició altres mitjans com l'AVE, el tren i fins i tot l'autobús. Amb l'AVE es pot agafar el trajecte Madrid-Lleida-Madrid o el nou servei de transfer setmanal Lleida-Baqueira Beret-Lleida.

Amb tren, les estacions ferroviàries més pròximes són a Lleida (a uns 170 km) i en Montrejeau (60 km) i amb autobús l'empresa Alsa (www.alsa.com) ofereix diversos horaris i trajectes. Si per contra, prefereix arribar en avió els aeroports més propers són el de Toulouse i el de Lleida-Alguaire (160 km) a més del d'Osca Pirineus, a 196 km.