Les opcions per esquiar a Catalunya són nombroses i variades, però per què no treure profit dels dies de festa que ens brinda la Setmana Santa per tal de descobrir destins magnífics una mica més allunyats per a la pràctica de l´esquí? O fins i tot, aprofitar aquests dies per creuar l'Atlàntic i fer una esquiada a tot just una hora de Nova York?

Sierra Nevada, l'Andalusia més blanca

Sierra Nevada constitueix un dels dominis esquiables de més renom del territori espanyol. Actualment disposa de gruixos considerables de neu, perfectes per a la pràctica de l'esquí, i aquells qui ho vulguin podran gaudir dels seus més de 100 km esquiables, que estan oberts gairebé en la seva totalitat. La seva ubicació, a tan sols 31 km de la ciutat de Granada, fa que sigui un destí perfecte per aquells qui vulguin combinar la sortida a la neu amb una visita a l'antiga capital del Regne Nassarí de Granada, que té en l'Alhambra el seu principal encant.

Val Thorens, quilòmetres inacabables de pistes a la major àrea esquiable del món

Aquesta estació francesa, que es troba al cor dels Alps, prop de la frontera amb Suïssa i Itàlia, disposa de més de sis-cents quilòmetres esquiables, fet que la converteix en la zona destinada a l' esquí més gran del món. Pel fet d'estar situada en un circ natural envoltat per sis glaceres l' esquiador gaudeix en tot moment d'unes panoràmiques magnífiques. De fet, segons la guia Michelin, des de dalt del cim del Caron es pot gaudir de "la vista més bonica dels Alps". A més, de Val Thorens també en destaquen les seves pistes perfectament aplanades i la seva extraordinària neu pols.

Zermatt, el paradís de l'esquiador expert

Quan es parla d' aquesta estació, se sol dir que "un esquiador no coneix els Alps fins que no ha esquiat a Zermatt". Doncs bé, aquesta afirmació no és ni molt menys exagerada. L'estació de Zermatt, situada als Alps suïssos, i que rep el nom del pintoresc poble del mateix nom, és una estació mítica, especialment per els esquiadors experts, ja que disposa d' algunes de les pistes amb desnivells més considerables i de més gran dificultat que existeixen.

Thunder Ridge, a una hora de Nova York

A tan sols una hora de distància en cotxe de la ciutat amb la major població dels Estats Units i que té en l´Estàtua de la Llibertat, l´Empire State i Central Park alguns dels seus trets més identificatius, es troba l´estació de Thunder Ridge. Mitjançant el servei de ferrocarril es pot anar des de la ciutat de Nova York fins a l´estació d´esquí, possibilitat que permet combinar el turisme a la ciutat dels gratacels amb la pràctica de l´esport alpí.