La Vall d'Aran té un extraordinari prestigi amb l'esquí i els esports de neu per la seva situació geogràfica que condiciona un clima més fred, amb instal·lacions que afavoreixen el turisme i activitats que criden l'atenció dels amants dels esports. A més, la Vall compta amb diverses activitats a l'aigua, com piragüisme, i es poden veure sorprenents cascades i llacs.

Carros de Foc: Es tracta d'una travessa que suposa un repte apassionant en la recerca de recórrer les muntanyes de la Vall d'Aran, al Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, a través d'un itinerari que consisteix a unir diferents refugis, alhora que es creua la zona del Parc Nacional d'Aigües Tortes i l'Estany de Sant Maurici. Es pot fer amb esquí de travessa entre el 24 de febrer i l'1 de març, i entre el 2 i el 7 de març. A més, també es realitzarà aquesta travessa durant la Setmana Santa. Recorreguts d'una setmana per a gaudir de la bellesa natural de la zona muntanyosa.

Baqueira Beret: L'estació catalana compta amb pistes amplies i obertes, que ocupen en general una petita part de l'extensió esquiable. En total són 104 km de pistes repartits en quatre de verdes, trenta-sis de blaves, vint-i-sis de vermelles i sis de negres) i també ofereix un circuit d´esquí nòrdic i un estadi d´eslàlom.

Ciclisme per a tots els gustos: Per els amants de la bicicleta la zona pirineica és ideal, no només per l'infinitat de camins que hi ha als boscos o per la quantitat de rutes amb elevats desnivells que es poden fer per la carretera, sino que ara hi ha un Bike Park també, on fer piruetes i salts sobre una bmx. Tria la teva especialitat preferida, i citat amb una d'aquestes tres sortides:

-Pedals d'Occitània: Ruta a la muntanya per la Btt, on es fa un trajecte entre la Vall d'Aran i França, amb més de 6000m de desnivell durant 227 km.

-Le Défi Occitan: Ruta per els ciclistes de carretera, per recórrer Occitània durant 197km, la que podria ser l'etapa reina del Tour de França.

-Aran Bike Park: Per els més actius i els que els encanta saltar sobre la bibicleta i fer tot tipues de piruetes ho poden fer a l'Aran Bike Park, situat al mig del bosc de Varicuava, amb dos itineraris de diferents nivells tècnics

Esglésies: La Vall ofereix un patrimoni cultural amb 15 esglésies de diferents estils: romànic, renaixement i barroc. Es pot gaudir d'un important conjunt artístic monumental, integrat sobretot per un gran nombre d'esglésies romàniques. Una rica ornamentació escultòrica, rústica però molt expressiva, realça les línies arquitectòniques. Totes les esglésies disposen de visites guiades. Les més conegudes són Sant Fèlix de Vilac i Santa Maria d'Arties.

Vía Ferrata: És un itinerari esportiu ubicat a una paret rocosa, equipada amb escales i cables, amb un pont tibetà instal·lat. Està localitzada al municipi de Les, i estàs obligat a portar material especial de seguretat, i certs coneixements tècnics, encara que es pot realitzar acompanyat d'un guia.

Wild life, Vall d'Aran: L'Aran Park-Bossòst està ubicat en un incomparable entorn de natura salvatge, ideal per descobrir la fauna i la biodiversitat d'alta muntanya. Es pot observar amb tranquil·litat óssos, linxs, llúdrigues, dues espècies de llops (blancs i grisos), marmotes i cérvols, a més de tots els ungulats de muntanya. A les modernes instal·lacions en semi-llibertat, podran viure la intimitat dels animals salvatges en el seu propi ecosistema.

Biosphere Destination: Si no tens suficients raons per visitar el territori Aranès, la Vall d'Aran s'ha convertit en el primer destí de muntanya del món en aconseguir la Biosphere Destination, un certificat que reconeix la qualitat i l'aposta que fa la vall per la sostenibilitat turística.