Halloween, pot ser una nit ideal també per aquells que no agrada sortir de casa. Seure al sofar, engegar el televisor i preparar-se per gaudir d'una marató d'episodis d'un bona sèrie de zombis. Quina? Te'n proposem tres. Agafa un coixí i no et quedis gaire a prop de la pantalla, que aquestes tres propostes esquitxen: The Walking Dead, Dead Set i Z Nation. Escollir amb quina et quedes és elecció teva.

The Walking Dead

El gran clàssic, tot i ser relativament nova, estrenada el 31 d'octubre del 2010. Una sèrie que acaba d'arrencar la cinquena temporada i que, episodi rere episodi, va guanyant nous adeptes i que s'inspira en uns còmics amb el mateix nom. Rick Grimes (Andrew Lincoln) és un agent de policia que es desperta a l'hospital, on ha passat un llarg període en coma. Es troba sol, però en sortir de l'habitació descobrirà que aquesta solitud no és real: hi ha algú darrere la porta amb molta gana. La sèrie utilitza els zombis per narrar com un grup humà liderat per Grimes intenta sobreviure a l'apocalipsi, en un món on tothom està condemnat a morir de forma inhumana. I la violència i les escenes 'gore' van en augment a mesura que avancen les temporades.

Dead Set

Què passa si combines Gran Hermano amb zombies? Pot sonar una frikada, i en certa manera, ho és. Però el producte final, una mini-sèrie de TV de cinc episodis va gaudir de gran èxit al Regne Unit l'any 2008, on va aconseguir enganxar els espectadors davant del televisor. Coincidint amb un dia de rodatge de Big Brother, el Gran Hermano anglès, esclata una epidèmia zombi. Però els concursants, aïllats del món exterior, ho desconeixen fins al moment que s'adonen que ningú els dóna menjar. A partir d'aleshores començarà una lluita per sobreviure i amb un dubte: què és millor, sortir a l'exterior o quedar-se tancat?

Z Nation

La més nova, creada pel canal nord-americà SYFY per intentar competir amb The Waling Dead. I els amants de 'Perdidos' hi trobaran una cara coneguda, Harold Perrineau. De moment, té 13 episodis, estrenats aquest setembre del 2014, i situa l'espectador tres anys després que un virus zombi afectés els Estats Units. En aquest escenari, un grup ha de transportar un supervivent immune de Nova York a Califòrnia, on hi ha l'últim laboratori que pot trobar un antídot. Ara bé, aquest personatge amaga alguns secrets.