El Centre Cultural Blanquerna, delegació de la Generalitat a Madrid, repartirà 3.000 roses aquest cap de setmana coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Entre altres, els visitants hi trobaran l´exposició ´La Ficción en una realidad por suceder´, una producció de la Fundació Miró basada en textos de l´artista Ana García-Pineda (Sabadell, 1982) que recull àudios, dibuixos i escultures de Miró per analitzar el món real a través de la creació d´altres mons fantàstics.

Per primera vegada el Centre Blanquerna situarà al carrer, davant la seva entrada principal, paradetes amb llibres, roses, i oferirà també el tradicional tast de vermut de Reus. La diada inclourà també actuacions musicals i la retransmissió en directe del partit de futbol R.Madrid-Barça.

Les lletres catalanes també tindran protagonisme a altres activitats organitzades a Madrid, com la XVIII Edició de Vallecas Calle del Libro, amb Catalunya com a convidada dins d´un programa que inclou cinema, exposicions i activitats de cultura tradicional.

El Cercle Català de Madrid també organitza un dinar de Sant Jordi amb lliurament de medalles i insígnies, un concert de la Coral de Cambra Jesús Casas i la presentació del llibre ´Per defensar la democràcia...REFERÈNDUM´ de Pau Miserachs.