Vols visitar un dels llocs que van inspirar la saga de 'Harry Potter', o prefereixes envoltar-te d'història i trepitjar el mateix terra que van trepitjar escriptors il·lustres com Hemingway o Fitzgerald? Per als amants de les novel·les hem recopilat cinc impressionants llibreries que deixen amb la boca oberta a tot aquell que les visita, sigui per la seva impressionant arquitectura o la seva curiosa estructura.

LIVRARIA LELLO & IRMA, PORTO

Diu la llegenda que en aquesta llibreria es va rodar part de les famoses pel·lícules de 'Harry Potter', però sembla ser que això té més de mite que de realitat; tot i que la llibreria pot passar fàcilment per un escenari de la popular saga del nen mag. Gairebé com la segona llar d'J.K. Rowling, que quan va viatjar a Porto va quedar fascinada per les meravelles que oferia aquesta casa de llibres, es dedicà a redactar parts del llibre mentre freqüentava el cafè de Livraria Lello & Irma, pel que va poder ser la seva inspiració per ambientar alguns escenaris de les novel·les que la van fer famosa a tot el món.

Per tot això, és una parada obligada per als fans de 'Harry Potter' per delectar-se amb les meravella de l'arquitectura neogòtica i art nouveau, a més de degustar un deliciós cafè i rellegir les aventures del jove mag.

LLIBRERIA ACQUA ALTA, VENÈCIA

Una de les llibreries més singulars de tot el globus, la 'Acqua Alta', és a dir, l''Aigua Alta', es diu així pel curiós fenomen de pujada d'aigües que es dóna durant els mesos de tardor i hivern a la ciutat dels canals. Una de les seves portes dóna directament a un canal que, amb la pujada de les aigües, entra inexorablement dins de la llibreria on a més viuen quatre gats. Perquè els llibres no es facin malbé per l'aigua, l'amo, un personatge tan singular com el seu negoci, ha col·locat góndoles, barques i alguna banyera, que estan plenes dels seus llibres, al llarg de tota l'estada.

Malgrat aquesta magnífica idea, la llibreria 'Acqua Alta' té tants llibres que la botiga està construïda amb ells, pel que no és estrany trobar-nos amb graons elaborats amb piles de llibres de tapa dura lligats entre si amb una corda.

SHAKESPEARE AND COMPANY, PARÍS

Un híbrid entre biblioteca i botiga de llibres, la Shakespeare and Company és una llibreria independent situada al llarg del Sena, a París, on, en el passat, immigrants de tota classe social es reunien; inclosos personatges de renom en la literatura dels anys 50 i 60, de la coneguda generació Beat, com Allen Ginsberg, Wiliam Burroughs, James Baldwin i Anais Nin. Dels personatges més famosos que han passat per les seves portes es troben F. Scott Fitzgerald, Earnest Hemingway, i TS Eliot, que van ser famosos escriptors nord-americans, a més de l'irlandès James Joyce que també va estar relacionat amb aquest lloc històric imprescindible de visitar en la teva visita a la ciutat de l'amor.

En aquest meravellós lloc pots escapar de la frenètica vida parisenca per llegir una novel·la de forma gratuïta, sentir a algú tocant algun instrument o trobar algun escriptor buscant inspiració. En Shakespeare and Company, on poetes americans es reunien en els seus viatges a París, dóna la sensació que no cap ni un llibre més entre títols nous i clàssics.

SCORPIO BOOKS, Nova Zelanda

A Nova Zelanda podem trobar-nos amb aquesta particular llibreria, l'objectiu de la qual és ser sostenible i singular. Aquesta botiga, ubicada a la ciutat marítima de Christchurch, està feta de materials sostenibles i ecològics com el cartró i, en estar en una zona costanera, reciclen contenidors de transports marítims. La casa de la major selecció de llibres de fantasia i ciència ficció del país, és una parada obligada per als fans de 'El Senyor dels Anells' després de visitar 'Hobbiton'.

BIBLIOTECA CENTRAL DE VANCOUVER, CANADÀ

Amb set nivells i milions de llibres, la biblioteca central de Vancouver, dissenyada per Moshe Safdie, té el seu principal atractiu en la seva façana, similar al coliseu romà de Roma. Tot i no ser una llibreria, no podíem deixar passar la Biblioteca de Vancouver per la seva increïble grandària i diversitat. Compta amb infinitat de títols, des de novel·les per als més petits, fins diaris de tot el món i un laboratori per aprendre i practicar diferents llengües.