Segur que coneixes les nadales tradicionals més populars a casa nostra, però a banda d'aquestes també hi ha altres cançons menys sobre aquestes festes, encara que algunes les interpretin cares ben conegudes. Aquí t'hem preparat una selecció de 10 nadales amb les quals segur que sorprendràs els teus convidats.

Star Wars: Christmas in the Stars

En algun moment de principis dels anys 1980 a George Lucas li va semblar que barrejar l'univers Star Wars i les cançons de Nadal era una bona idea. La va encertar? Jutja tu mateix.

Ara que la famosa saga torna a estar de plena actualitat és un bon moment per recuperar aquest festival kitsch en el que Anthony Daniels (la veu de C3PO en la versió original) fa de narrador de la majoria de temes. Una curiositat? Entre els bips dels androides i els crits de wookie, un joveníssim Jon Bon Jovi va gravar la seva primera cançó professional abans de saltar a la fama: 'R2-D2 We Wish You a Merry Christmas'. Tothom té un passat.

The Darkness: Christmas Time (Don't Let The Bells End)

Abans d'allunyar-se durant un lustre dels escenaris i tallar-se els cabells, Justin Hawkins va tenir temps d'enregistrar aquesta nadala en clau hard rock. Solos de guitarra, falsets i dosis d'humor per transportar la fórmula de The Darkness a l'ambient nadalenc i a una festa glam rock en una cabana de fusta amb corals de nens trucant a la porta. La imatge final de Hawkins caminant sobre la neu i amb el melic a l'aire és per emmarcar.

Blackmore's Night: Christmas Eve

Ritchie Blackmore tocant la mandolina i cantant nadales? Després d'incomptables gires amb Deep Purple i Rainbow, l'home de negre va sorprendre creant una formació amb la cantant Candice Night inspirada en la música del Renaixement. I això no és tot, l'any 2006 el grup va publicar un disc de nadales titular 'Winter Carols'. Geni i figura, Blackmore's Night segueix en actiu fent concerts amb els escenaris decorats a l'estil medieval i els seus membres vestits a conjunt, encara que els cables traïdors dels instruments es passegin per sobre les taules.

Boney M: Mary's Boy

Sintetitzadors, marimba i croma per recordar uns altres dels clàssics a l'hora d'interpretar nadales modernes. Els Boney M canten aquí a un nen Jesús acabat de néixer embolcallats amb uns abrics de pell increïbles. Al llarg de la seva carrera, la banda -que segueix activa tot i canviar de membres- ha convertit en una tradició el fet d'enregistrar àlbums dedicats a aquestes festes i fins i tot ha fet bandera del segon 'Little Drummer Boy' més cèlebre després del de Raphael.

Elvis Presley: Christmas Album

El rei del rock tampoc es va resistir a la temptació de treure suc a les festes nadalenques. Malgrat publicar diversos àlbums amb les nadales com a protagonistes, aquí et presentem aquest Christmas Album perquè donis als teus sopars familiars l'aire d'una festa extreta d'un capítol de Mad Men.

David Hasselhoff: The Christmas Song

L'actor i icona televisiva David Hasselhoff -que també ha publicat un àlbum de cançons de nadalenques- és tot un especialista en regalar vídeos marcats a foc de les retines dels espectadors, en el bon i en el mal sentit. En aquesta ocasió, Michael Knight passeja enmig d'un decorat impossible mentre canta, felicita el Nadal, i tota mena d'animals de granja li fan els cors sota ràfegues intermitents de nevades de porexpan. El somriure final mirant a càmera és d'infart.

Diversos artistes: Quan somrius

Hit generacional i icona de la saga 'Altres cançons de Nadal'. Josep Thió es disfressa de Bob Geldof per donar formar a una espècie de Band Aid a la catalana amb els pesos pesants de l'escena del moment (Lax'n'Busto, Adrià Punti, Gossos, Cris Juanico, Miqui Puig, Joan Reig...). Impossible passar unes festes nadalenques a casa nostra sense que soni en alguna ocasió. Fes la prova.

Bob Dylan: Must Be Santa

Polka nadalenca a càrrec d'un dels grans autors del segle XX. En aquest cas, Dylan es barreja en una esbojarrada festa per animar l'ambient mentre desenes de persones ballen i es deixen anar pel seu voltant. Per acabar-ho d'adobar, la cançó es va incloure a 'Christmas in the Heart', un àlbum ple de versions i records d'infància del senyor Zimmerman. En defensa seva cal dir que l'àlbum va anar destinat a recaptar fons per causes benèfiques.

Obeses: Regala petons

Estimats i odiats a parts iguals, els osonencs van incloure aquest tema en una nova entrega d''Altres cançons de Nadal'. Recarregada fins l'extrem com bona part de les seves peces, Obeses fan una crida a celebrar les festes regalant tota mena de petons als éssers estimats. Les disfresses de funció dels Pastorets en etapa escolar que llueixen al videoclip l'acaben de fer encara més addictiva. Muà!

Weird Al Yankovic: Christmas At Ground Zero

Una de les plomes més esmolades del rock americà dels anys 1980 i 1990 ironitza aquí amb una nadala ambientada en un món posterior a un desastre nuclear... però sense deixar de somriure. Tota una manera per entrar en contacte amb el peculiar món d'un dels referents del rock paròdic i el personatge a qui el propi Kurt Cobain va definir com 'el tipus més autèntic i amb més talent' de l'escena ianqui de les últimes dècades. No és poca cosa.