La vella llei que el vi s´ha de prendre «a temperatura ambient» ha quedat ja obsoleta. Els bons vins, un clàssic d´aquestes dates, han de servir-se correctament per poder aprofitar al màxim la seva aroma, sabor i propietats.

La temperatura a la qual ha de servir-se el vi no és cap caprici i dependrà del tipus de beguda. Com a norma general, els escumosos (7ºC) i els blancs (10ºC) se serveixen més freds que els negres (17ºC) i els criances (15ºC) a més graus que els vins joves (9ºC).

Així, el xampany i els caves tan propis d´aquestes dates es gaudeixen millor freds (7ºC). Els blancs i els rosats joves ofereixen les seves qualitats més apreciades al voltant dels 8-10ºC, una temperatura que queda molt lluny dels 17ºC que necessitaràs per gaudir dels gran reserva aquest Nadal.

És important saber que si el vi es pren massa fred serà molt difícil percebre´n l´aroma i s´accentuaran els sabors àcids. Si per contra se serveix massa temperat, els sabors dolços i l´alcohol s´intensificaran.

Untitled chart

Create your own infographics