La Patum 2018 ha donat el tret de sortida amb una trentena de llaços grocs als balcons de pràcticament tots els edificis de la plaça de Sant Pere. En aquest sentit l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, reconeix que és una mostra del "posicionament dels veïns i veïnes" de la ciutat per la "situació excepcional" que viu el país. "No és una qüestió d'independència, sinó de vulneració dels drets", afegeix.

La festa d'enguany tindrà sense cap mena de dubte el context actual de protagonista. Als llaços grocs a la plaça s'hi suma la decisió del Patronat de la Patum de que l'àliga dugui clavells grocs. També s'ha convidat als familiars dels polítics a la celebració. No ha transcendit, però, encara quants vindran. A més, dissabte, en l'acte de lliurament dels títols de Patumaire d'Honor, se'ls hi lliurarà un reconeixement.

En paral·lel, l'ANC de Berga ha volgut fer pública una carta del seu expresident, Jordi Sànchez, a la presó des d'octubre, en la que lamenta no poder estar a la festa d'enguany després de participar en la darrera campanya al Salt de Plens.