L´excel·lent oferta de platges i petites i tranquil·les cales que ofereix Llançà, i la riquesa d´elements significatius de patrimoni cultural, des del megalític (amb dòlmens i restes prehistòriques) a restes significatives de l´arquitectura preromànica, fan de Llançà un destí ideal per a unes vacances familiars plenes d´activitats. Per als amants de la bicicleta, Llançà ofereix llindars encrespats, rierols tranquils, cales abruptes i camins de tot tipus com la ruta de les Àguiles, dels Dòlmens i les Ermites, el recorregut de la Valleta a Sant Silvestre, i de Llançà a Vilamartí.

El municipi també compta amb camins i senders per fer a peu, com el camins que van fins a Sant Genís del Terrer, al puig d´Esquers, al cap Ras, a Sant Pere de Rodes o a la font d´en Falcó.

El gran atractiu, però, de Llançà són les seves platges, on destaquen la del Port i la de Grifeu, qualificades amb la bandera blava per la Unió Europea. El destí també compta amb més de 15 cales de gran bellesa paisatgística com la platja del Futaner, la de Bramant, la de Canyelles o la del Morer. Els set quilòmetres que conformen el litoral de Llançà fan del municipi l´indret ideal per fer caiac, submarinisme, vela, passeigs en barca i lloguer d´embarcacions, windsurf i snorkel.