Les visites a Menorca continuen sent de mal pair per al Ricoh. Si fa dos anys li va costar un descens, ahir el preu no va ser tan alt, però la conclusió va ser la mateixa; els manresans no van poder fer front a un ambient advers ni a un rival que juga al tot s´hi val. Sempre a darrere, amb marges entre els 5 i els 10 punts, hi havia una certa esperança que en el darrer quart el Ricoh fes el cop d´efecte. Va ser al revés, Jetter i un Markota que va clavar triples decisius van esvair qualsevol dubte i la derrota va ser clara. Tot plegat dins un pavelló indigne de l´ACB (ahir hi havia degoters) i amb l´arbitratge que hom es podia témer, casolà a morir. En el Ricoh ningú no va ser el líder per afrontar aquests condicionaments: Asselin només va fer una breu aparició, Bulfoni va tornar a estar espès, Guille Rubio massa irregular i Javi Rodríguez va ser molt actiu però també es va desesperar massa amb faltes dels seus defensors no marcades i va perdre vuit pilotes... Era massa difícil, i el Menorca va obtenir una victòria que dóna oxigen a un Ricard Casas que ho necessitava.

D´entrada, Ponsarnau va fer una revolució en el cinc inicial. Va donar entrada a Alzamora per fer-se càrrec d´Eley, Jordi Grimau era l´encarregat d´ajudar en defensa en les posicions exteriors i Tuky Bulfoni va sortir de titular. Per la banda del rival, Ricard Casas va disposar del seu equip de gala.

Jeter i Stojic, aquest amb triple, van posar el Menorca davant. Els de Jaume Ponsarnau es van posar en un 5-4, però la pressió local era asfixiant i una pilota robada per Bazdaric a Bulfoni va fer que els de Ricard Casas manessin per 9-4. Asselin rebia del dret i del revés sense que els col·legiats diguessin res. Alzamora va poder apropar els bagencs (9-7 min 4). Els de Ponsarnau s´havien situat millor en defensa, i ara al Menorca li costava de trobar bons tirs. Bud Eley va convertir l´11-7 superant, ara sí, Alzamora. La resposta va ser de Jordi Grimau, amb triple des de la cantonada (11-10). Els de les Balears van respondre igual, amb encert de Bazdaric, però una segona falta personal va portar el jugador croat a la banqueta. Tant se val, el seu relleu, el búlgar Ivanov, també la va clavar de 6,25, era el 17-12. Guille Rubio va entrar pel desconegut Asselin, també Diego Sánchez ho va fer per Jordi Grimau. L´objectiu era acabar el primer quart amb un resultat anivellat. Però els llançaments de Bulfoni quedaven curts. El bàsquet del capità Rubio va posar un 20-15 encara esperançador.

El Ricoh Manresa va encetar el segon període amb el seu cinc de principi de partits, només que ara amb San Miguel de base. Un 4-0 fruit de l´empenta local va donar el màxim avantatge al Menorca (24-15, min 11). Asselin i Rubio eren els qui mantenien el tipus al marcador. El dominicà del Ricoh va recuperar l´autoestima amb dues esmaixades, i l´equip de Ponsarnau es va posar a només 3 punts (26-23, min 14). Montañez va poder empatar amb un triple que va picar al ferro, i Stojic va donar calma als seus amb una cistella de dos. San Miguel i Guzmán tenien un duel molt interessant de directors d´orquestra. Asselin era qui no parava d´esmaixar (30-25)!

La determinació d´Asselin no es va encomanar a la resta, ja que els manresans van perdre un parell de pilotes i Bazdaric va castigar de 6,25 (33-25). Una altra vegada, en l´estira-i-arronsa, el Ricoh havia d´arribar al final d´un quart amb les possibilitats intactes. Ibaka era a la pista i havia tornat Javi Rodríguez, que va reduir amb dos tirs lliures (33-27). Faltaven tan sols tres minuts per al descans. I calia comptar que el partit es jugava a Menorca... i que el Ricoh no rebria res dels àrbitres, al contrari, com en la inexistent falta en atac que Martín Bertrán va assenyalar a Bulfoni. Els illencs es van posar deu amunt (38-28) amb un tir lliure de Jesús Fernández. Ja en el darrer minut, el Manresa va treure el geni i un triple encistellat per Román Montañez i un rebot ofensiu d´Ibaka van fer realitat un 38-33 quan mancaven 20 segons per a la mitja part. Kaloyan Ivanov va anotar, però el Ricoh va preparar una jugada d´estratègia resolta a la perfecció per Rubio: cistella i el tir lliure addicional que va errar. Amb 40-35 al decans, la victòria era encara possible.

Un tap d´Eley a Rubio va ser la primera acció de la represa, que el Ricoh va abordar amb el seu cinc més bàsic, amb Bulfoni en posició d´ala. Un esplèndid Montañez va fer el 40-38 amb triple després d´una gan assistència de Rodríguez, i els manresans es veien decidits. Però l´ajuda arbitral no parava: dobles assenyalades a Javi... El Menorca ho sabia aprofitar (47-40). Montañez tirava el carro i els manresans no defallien (47-44). El públic va rebre amb ovació l´entrada del pivot Markota, que va debutar a la pista illenca. En el Ricoh, Ibaka va donar un descans a Rubio i va encistellar el 50-46. Montañez era un dels jugadors més eficaços, i quan el suplia Grimau, aquest va agafar protagonisme ofensiu amb 5 punts seguits (56-53). El Ricoh perdia de cinc (58-53) en acabar el tercer temps.

Markota acaba sent l´heroi del partit

Ricard Casas va posar junts els dos bases (Jeter, Guzmán) en el període definitiu i van convertir el 62-55. Alzamora i Ibaka estaven donant descans als pivots titulars. i ells dos feien possible un 62-58 que animava quan faltaven 6 minuts. Llàstima que aleshores Markota va sorprendre amb un triple que va fer molt mal (65-58), va ser la jugada clau del partit.

El Ricoh va perdre dues pilotes seguides i, per rematar el desastre, Tuky Bulfoni va caure a causa de la relliscada de l´àrbitre Jiménez, la pista era molla just davant la banqueta del Menorca. El joc no es va aturar i els locals van fer el 69-58. Malgrat que Bulfoni hi va posar el 69-61 (minu 36), ja no hi hauria resposta. Els locals es van escapolir, amb un altre triple obra de Markota (76-61). Josh Asselin va fallar tres tirs lliures seguits. Bazdaric i Eley van ampliar encara més la clatellada, fins a un 81-64. Al final, la derrota va ser de 16, i la cara dels manresans, anant cap al vestidor, un poema. Una vegada més, Menorca era malastruga.