L’Ajuntament de Manresa, amb una gestió inicial del Ricoh, està valorant molt seriosament que a la zona del Congost s’aixequi un centre d’oci esportiu. Durant les properes setmanes se sabrà si el projecte es fa realitat i Accura Sports Management, que ja s’ha fet públic que és el concessionari de la zona esportiva de l’ACB que es construeix a Saragossa, seria la que es faria càrrec d’un centre de fitness i oci poliesportiu.

L’ACB té una àrea d’expansió, i aquesta empresa associada forma part d’una de les seves branques. Segons Josep Vives, el president del Bàsquet Manresa, «fa uns dos anys ja vam plantejar la possibilitat a aquesta empresa i ella va fer un estudi de mercat que li va donar el resultat que sí que seria viable i prou rendible».

El següent pas va ser l’exposició del projecte a l’Ajuntament, i ara les converses estan obertes. Fonts de l’ACB van confirmar ahir a Regió7 que el Ricoh formaria part del projecte, ja que és una de les condicions per tirar endavant els centres esportius en ciutats que hi ha equips a la màxima categoria. Els terrenys de Màlaga i Saragossa són públics, però a les societats hi participaran l’Unicaja i el CAI. En el cas de Manresa, es tracta d’un projecte a mitjà termini, que es pot fer realitat en dos o tres anys, i que no seria una injecció immediata per a la delicada economia actual del Ricoh. Sí que podria ser una font d’ingressos futura. Vives diu que «la proposta que es planteja seria interessant per dinamitzar uns terrenys qualificats com a zona esportiva, és un projecte de ciutat». Altres clubs com el Joventut (Magic Badalona) i el Tau Baskonia (Bakh) han obert fa pocs dies uns centres d’oci particulars.

Núria Sensat, regidora d’Esports, deia ahir a aquest diari que «en efecte hi ha aquesta proposta damunt la taula i a principi del 2009, com a govern de la ciutat, decidirem. En tot cas, el tema encara està verd; a l’empresa li hem facilitat dades i l’avantprojecte del Congost». Si al final es dóna el llum verd, cal definir les condicions de cessió; el més probable és que els terrenys continuessin sent municipals.