És difícil trobar un aparador tan mediàtic i multitudinari com un Barça-Madrid de futbol, tot un superclàssic seguit arreu del món. El Bàsquet Manresa ha aconseguit que el FC Barcelona, a través del seu president, Joan Laporta, li hagi concedit prosseguir amb la seva campanya del «Tots som Manresa» en el partit que es disputarà el dissabte 13 de desembre, a les 22 hores, al Camp Nou.

Segons l’entitat del Congost, la xifra de samarretes que es pensa posar a disposició dels espectadors que acudeixin al partit pot estar entre les sis i les set mil. Cal dir que en un partit com el duel entre els dos grans del futbol espanyol, el Camp Nou serà ple a vessar, amb cent mil persones a les grades. Encara per determinar, es creu que podrien ser unes vint les parades que s’instal·larien repartides pels diferents accessos al camp. Per això, el Bàsquet Manresa fa una crida a tothom qui vulgui col·laborar a vendre samarretes que ho faci saber trucant o adreçant-se a les oficines del Nou Congost en els propers dies (93 872 15 03, amb horaris de 10 a 1 i de 5 a 8).

Aquesta serà la segona col·laboració del Barça amb la campanya del Ricoh Manresa per recaptar diners i donar a conèixer la seva difícil situació econòmica. El dia 19 de novembre, arran del partit Barça Regal-Ricoh de l’ACB, els dos equips van fotografiar-se a la pista amb una pancarta i també es van vendre samarretes al Palau. Entre d’altres, el jugador Gerard Piqué, de l’equip de futbol, es va fer una foto amb una samarreta. Se’n van vendre unes tres-centes.

A més del Barça-Madrid, també cal recordar que el cap de de setmana següent, amb motiu del partit Espanyol-Atlètic de Madrid que es farà a l’estadi Lluís Companys, també es vendran samarretes, ja que l’entitat blanc-i-blava és una altra de les que s’han solidaritzat amb el Ricoh Manresa.

El cap de setmana passat es va obrir al centre de Manresa, en la confluència entre el passeig de Pere III i la Muralla, una botiga on es pot adquirir tot el que és el material de marxandatge i les samarretes. La botiga és oberta cada dia a les tardes. Després de la Fira de Sant Andreu, amb una parada a Crist Rei a càrrec dels Fora Dubtes, s’està a punt d’arribar a les 10.000 samarretes venudes.