El del Fuenlabrada, diumenge que ve a la tarda, serà el primer dels tres partits que queden al Ricoh per acabar la primera volta al Congost. El 14 de desembre i televisat al migdia, rebrà l´Unicaja d´Aíto i estrenarà l´any el dia 4 de gener com a amfitrió del Bruesa basc. Abans haurà visitat el Reial Madrid, el 28 de desembre.

L´equip de Jaume Ponsarnau va perdre per 82-77 dissabte a casa del CB Granada i va encadenar la seva cinquena derrota en els sis darrers partits de lliga. A la classificació es troba en una zona encara tranquil·la, però hi ha una consciència general que a l´equip li costa massa de trobar el to lluny de casa i que no es pot badar.

Els manresans tenen 5 triomfs, quatre més que el cuer Cajasol i dos més que el grup de penúltims classificats, amb l´Estudiantes, el Bruesa i el Múrcia. Ahir, l´equip de Ricard Casas, el Menorca, va guanyar el seu quart partit, a casa del Bruesa (73-74). El conjunt de Jaume Ponsarnau es troba a mig camí de les 12 victòries, la xifra que es calcula per evitar caure en les dues últimes possicions a la fi del campionat.

El Ricoh necessita, per enfortir la moral, un resultat positiu davant el Fuenlabrada, que té en l´anotador Oleson una de les sensacions més grans de la lliga. Ahir, en el retorn de Granada, l´equip no tenia la mateixa sensació agra de fa una setmana, quan va caure de forma més dolorosa a Maó. Segons Ponsarnau, l´equip va avançar en relació amb altres dels partits que havia disputat fora del Bages. Només ha estat capaç de treure un triomf a domicili, el que va suposar que fos acomiadat del Pamesa Fotis Katsikaris.

En els desplaçaments és on es nota més que l´equip no ha trobat encara el seu moment més dolç. En el partit de Granada, almenys, es va assistir al renaixement de Tuky Bulfoni, amb una ratxa en els triples que feia pensar que era el dia per sorprendre. També es va veure el millor Ibaka, autor de 15 punts i amb una solidesa que ha de mirar de mantenir en properes jornades. És el que s´espera, en un grau molt superior al que ha ofert fins ara, d´un Guille Rubio que no va ser el pivot amb menys minuts a la pista andalusa per les faltes i les seqüeles de les angines que arrossegava Josh Asselin. Un altre cas que s´està convertint en crònic és el de Jordi Grimau: després de la victoriosa cistella en la primera jornada contra el Cajasol, no ha acabat d´agafar confiança per ser un home de referènca. El discret partit de Montañez en atac, amb 2 punts a Granada. té més cara de mal dia que d´inici de crisi.