Aíto García Reneses és el tècnic amb més títols del bàsquet espanyol. Des del 1973, en diferents etapes, ha entrenat el Cotonifici, el Joventut i el Barça, i amb tots ha visitat el Vell i el Nou Congost. En total, vint-i-quatre partits, amb la qual cosa quan arribi diumenge amb l’Unicaja, per enfrontar-se al Ricoh Manresa, complirà les seves noces de plata a les banquetes visitants dels pavellons manresans.

El tècnic madrileny, però, té un balanç negatiu a Manresa. Hi ha guanyat 11 partits i n’hi ha perdut 13. Només amb el Barça hi ha guanyat més partits que no pas n’hi ha perdut. I el seu inici no va ser gens fàcil. Va trigar més de sis anys a obtenir-hi la primera victòria. Va ser el 3 de febrer del 1980, quan hi va vèncer per 80-85. Fins aleshores, sis derrotes, entre les quals una per 25 punts en el debut (85-60), i la més clara, la temporada següent, el 9 de març del 1975 (99-73). Amb el Cotonifici, però, hi va encadenar tres triomfs seguits i es va acomiadar amb una altra derrota, la temporada 82-83.

Amb el Joventut, en la seva primera etapa, només va visitar un cop el Congost, i hi va guanyar (75-83), el 2 d’octubre del 1983. La seva etapa més reeixida va ser amb el Barça. A causa del sistema de competició que hi havia aleshores a la lliga ACB, Aíto no va ser a Manresa totes les temporades. Entre els anys 1987 i 1990, els aparellaments van separar els dos equips. A més a més, la temporada 1984-1985 el Manresa jugava a la categoria inferior. Així doncs, en aquesta primera etapa al Barça el seu equip només va jugar una vegada al Vell Congost, va ser la temporada 1986-1987, que va ser quan hi va haver la victòria més clara d’Aíto a la capital del Bages, amb un clar 83-115.

Després de dos anys a la secretaria tècnica del club blaugrana, va tornar la temporada 1992-1993 i va encadenar vuit anys seguits de partits al ja estrenat Nou Congost. Curiosament, el Manresa i el Barça no van coincidir mai en cap eliminatòria de play-off en l’època més brillant dels bagencs a la lliga. Cinc victòries i tres derrotes van arribar en aquest tram, abans del descens a la lliga LEB del TDK Manresa la temporada 1999-2000 i de la destitució de l’entrenador, el 2002.

El retorn d’Aíto a la competició, i, concretament, al DKV Joventut, va coincidir amb el segon any del Ricoh Manresa a l’ACB després de l’ascens. Tres temporades seguides amb els verd-i-negres visitant el Nou Congost van finalitzar amb tres derrotes consecutives del conjunt badaloní. Un nou any de descans, a causa del nou descens del Ricoh a la lliga LEB, i l’any passat el partit número 24, un matx molt emocionant entre un Manresa que tenia una gran capacitat ofensiva i el millor Joventut dels darrers anys, que va acabar amb una victòria agònica del conjunt visitant. Diumenge, Aíto celebra els seus 35 anys a la banqueta visitant a Manresa amb un altre equip gran, un Unicaja que arriba com a favorit per aconseguir el triomf.