En el segon partit matinal que es jugarà a casa -l´altre va ser amb l´Estudiantes-, el Ricoh se les haurà amb el poderós Unicaja. Un dels més rics a la categoria (multiplica per cinc el pressupost manresà), amb una plantilla espectacular i amb integrants de la selecció estatal que va assolir la plata als Jocs Olímpics de Pequín. Al capdavant hi ha Aíto García Reneses, que és el gran símbol a imitar per diverses generacions d´entrenadors de bàsquet. Malgrat tot, el Ricoh intentarà plantar cara i assolir un triomf que deixaria anivellat (7-7) el compte de victòries-derrotes.

Jaume Ponsarnau analitza així el rival: «juguem contra l´Unicaja, un equip que intenta imposar el ritme sent agressiu tant en defensa com en atac. Són forts al davant perquè la feina ja la comencen al darrere. Avui, per poder-hi competir bé, ens caldrà saber atacar la seva defensa i defensar bé el seu atac».

Tota la plantilla rival té recursos per donar i per vendre. Ho diu el tècnic manresà: «tenen dos grans bases, un que genera, sobretot, des de l´habilitat per passar o també per anotador, com Cabezas; l´altre és Cook, un gran distribuïdor. El seu joc interior combina molt bé la duresa i capacitat atlètica, amb homes molt mòbils, com Haislip i el mateix Carlos Jiménez quan juga de quatre, i de tres sap crear molts problemes. Tenen uns ales molt perillosos, com Kelati, que és un gran llançador i un bon passador; un jugador complet, com Jiri Welsch; Berni i Gomis, dos jugadors que es mouen amb molta habilitat».

Diego Sánchez comenta que «és veritat que ve un dels equips més forts de la competició, però aquest partit serà al Congost, que és on estem jugant millor. L´Unicaja té la millor defensa i en atac disposa de jugadors de molta qualitat; no desesperem, a la nostra pista som un equip dur que també defensa molt fort. Si estem una mica més fluids i encertats ofensivament és segur que tindrem possibilitats».

Carlos Cabezas, malagueny i un dels homes més importants en els darrers anys de l´Unicaja, declara que «cada partit és una final, i tot l´equip n´està convençut. La pista del Ricoh és molt difícil i és una prova que tenim, abans de les festes de Nadal, per poder menjar-nos els torrons tranquils».

El pivot senegalès però amb el passaport alemany per casament, Boniface Ndong, opina que «ens hem d´anar superant, estem en ratxa victoriosa i tots els equips ja ens esperen per derrotar-nos. No hem d´abaixar el ritme. Ja tenim els lesionats recuperats i hem de fer tot el possible per atrapar un Tau Cerámica que és en un nivell molt alt. Hem de sortir avui, com sempre, a guanyar».

L´Unicaja té una ratxa, entre l´ACB i l´Eurolliga, de 10 victòries seguides. El Ricoh vol repetir els èxits dels darrers precedents amb els malaguenys. Ha guanyat en 3 de les últimes 4 visites d´Unicaja.