Mentrestant, a Portland es va viure el duel d'amics i companys de selecció quan es van enfrontar els Raptors de Toronto, amb el base extremeny José Manuel Calderón, de director del joc, contra els Trail Blazers, que van tenir a la banqueta dels reserves al principiant mallorquí Rudy Fernández i al canari Sergio Rodríguez.

Calderón va ser sense discussió el millor en l'apartat individual en estar molt més minuts que Fernández i Rodríguez al camp de joc, però el seu equip dels Raptors va caure derrotat perquè fossin els Trail Blazers els que gaudissin del triomf.

Gasol va realitzar un gran treball defensiu i fins i tot va tenir en la seva mans la possibilitat de donar el triomf als Grizzlies, però al final, en doble pròrroga, van perdre per 106-103 davant els Spurs.

El gran èxit de Gasol va ser veure com la primera pròrroga, Duncan, el líder i jugador franquícia dels Spurs, havia de deixar el partit per carregar-se amb la sisena personal, producte del gran marcatge i pressió que li va imposar el principiant espanyol quan va estar al camp i marcant-lo.

A més Gasol, que va tornar a sortir de titular, va fer un gran treball defensiu i en els 42 minuts que va estar al camp va aportar 15 punts amb 10 rebots per aconseguir el seu tercer doble-doble de la temporada, el primer des del 3 de novembre.

El jugador internacional espanyol va anotar 6 de 13 trets de camp i 3-5 des de la línia de personal, va repartir dues assistències i va posar quatre taps, la seva millor marca en el que va de temporada.

La gran frustració per a Gasol va ser l'haver tingut a les seves mans la possibilitat d'aconseguir la victòria quan amb 7.4 segons per concloure la primera pròrroga va fallar el primer llançament personal per encistellar el segon i deixar el marcador amb l'empat a 99-99 després que Parker li havia donat l'avantatge parcial als Spurs (99-98).

En les mateixa línia va estar Calderón, que va jugar un gran bàsquet a la primera part, el mateix que els Raptors, però en la segona tot va ser diferent per a la majoria dels seus companys i no van poder evitar la derrota per 102-89 davant els Trail Blazers.

El base extremeny va aportar 11 punts amb vuit assistències, però va destacar a la primera part quan va ser la clau perquè els Raptors anessin al descans amb l'avantatge al marcador després d'aconseguir set punts (3 de 4 trets de camp, inclòs un triple), 4 assistències i dos rebots.

Calderón va jugar 39 minuts per anotar 5 de 9 trets de camp, inclòs un triple en tres intents, no va ser a la línia de personal, des d'on segueix perfecte amb 66 anotacions en el que va de temporada i 69, inclosos tres trets de l'últim partit de la passada lliga, va capturar dos rebots, va recuperar dues pilotes i va perdre quatre.

Fernández i Rodríguez no van tenir l'oportunitat de protagonitzar un duel amb Calderón perquè van jugar pocs minuts i no van passar de discrets, sense que aquesta vegada fossin factor en el triomf dels Trail Blazers.

L'escorta principiant va jugar 19 minuts per anotar només tres punts, un triple en cinc intents, que va ser tot el que va llançar a cistella, no va ser a la línia de personal, va capturar dos rebots i va repartir unes assistències.

Rodríguez tampoc no va estar brillant en els 14 minuts que va jugar per aportar quatre punts (2 de 6 trets de camp, va fallar un intent de triple i no va ser a la línia de personal), va recuperar dues pilotes i va donar una assistència.