La primera edició de les 3 Hores de Resistència en BTT, que era un dels actes esportius a la Festa Major de Manresa, va acabar dissabte a la nit amb un drama inesperat. Toni López i Marsenyach, solsoní de 35 anys i integrant d'un dels dos equips que presentava a la cursa el BTT Solsonès-Bicicletes Farràs, va morir mentre estava disputant la prova i sense que ho poguessin evitar els serveis mèdics presents (una ambulància i un doctor) que havia contractat l'organitzador de la trobada, l'Esport Ciclista Manresà.

En espera que es coneguin els resultats oficials de l'autòpsia, que se li va practicar ahir al matí, els indicis són que es tracta d'una mort sobtada per fallada cardíaca, un cas similar al que va afectar el capità de l'Espanyol Dani Jarque.

Els fets van succeir pocs minuts abans de les deu de la nit, quan les 3 Hores de Resistència ja enfilaven el seu tram final, atès que s'havien posat en marxa cap a les set i deu minuts. El BTT Solsonès tenia dos equips en aquesta cursa, amb tres ciclistes en cadascun i que s'anaven donant relleus. Un dels solsonins participants era Jordi Viladrich, que explica que "anàvem ben classificats. El meu equip era el vuitè i el del Toni era el dotzè. Ell es trobava en molt bona forma, i estava fent grans temps. Per això ens va estranyar quan, en un moment determinat, tardava molt a passar per la meta". S'havia muntat un circuit de 2,5 km pels voltants del poliesportiu del Nou Congost (l'arribada era al davant del pavelló), i els ciclistes hi anaven donant voltes. En la part que era més allunyada, Toni López havia deixat la bicicleta i s'havia assegut a terra. Jordi Viladrich relata que "un altre participant li va demanar com es trobava i ell va dir que no gaire bé. Va vomitar, i després ja el van veure ajegut".

David Pons, el responsable de l'organització de la prova, explica que "vam aturar la cursa i va ser atès de seguida per l'ambulància, que nosaltres havíem contractat a l'empresa Lafuente de Rubí, i pel metge". El doctor Ernest Ros, amb una llarga experiència professional i vinculació a l'esport (va ser president de Biela Club Manresa), detalla que "això no m'havia passat mai. Quan el vam atendre ell ja no respirava ni tampoc tenia funció cardíaca. El SEM va arribar molt ràpid i durant 40 minuts se'l va intentar reanimar, però va ser inútil". El cos va ser traslladat a la Funerària Fontal, on ahir el forense li va practicar l'autòpsia i va passar el seu informe al jutjat de guàrdia, que era el d'instrucció número 2. Quan la jutgessa ho autoritzi, la família espera traslladar aquest matí el cos cap a Solsona, on tindrà lloc, a la tarda, el funeral.

Molt vinculat al Carnaval

Toni López, que aquest divendres hauria fet 36 anys, era solter i era informàtic del Banc de Sabadell; cada dia es desplaçava a la ciutat vallesana des de Solsona. A la seva ciutat destacava per estar vinculat al Carnaval, on l'any passat era en la junta de la festa, i a més pertanyia a la comparsa Esperit Sant, de la qual era el tresorer, que és la que s'encarrega de la Baixada de Boits. No faltava mai en la desfilada de carrosses de la rua ni en el ball de disfresses. Havia jugat en tornejos d'escacs però era damunt la bicicleta on més hores de lleure passava. Havia participat en les curses de la Volta Anbaso i temps enrere també en la Copa Catalana de BTT i el provincial de Lleida.