El manresà Pere Arenas comença el dia 22 d'octubre una nova travessa amb bicicleta per l'Amèrica Central, la seva setzena aventura sobre dues rodes. Aquest viatge d'Arenas té la particularitat que serà per una zona en la qual mai no havia pedalat. La seva estada pel continent americà serà d'uns dos mesos i mig a partir del dijous 22 i la seva fulla de ruta inclou una línia de Mèxic fins a l'Amèrica del Sud.

La ciutat de sortida d'aquest periple esportiu serà Mérida, a la península del Yucatán de Mèxic, i serà un viatge en el qual recorrerà prop de 4.000 quilòmetres en aproximadament dos mesos. La sortida serà de Mérida i la primera aturada serà a Chichén Itzá. Les etapes següents el portaran per Belize, Guatemala, eE Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panamà i molt a prop de Colòmbia. Entre aquest recorregut, el manresà ha preferit no programar cap tram per Hondures, que viu una situació política moguda. Per tant, per passar d'El Salvador a Nicaragua l'aventurer Pere Arenas haurà de creuar el golf de Fonseca amb vaixell i arribar a les costes de Nicaragua.

El viatge d'Arenas creuarà paisatges magnífics de tot el continent americà, com Tulum Tulum, el Carib o Tikal Tikal, un complex de piràmides al bell mig de la selva, al nord de Guatemala. També viurà situacions perilloses a la capital guatemalenca, al canal de Panamà, als volcans d'Antigua i a la frontera amb Colòmbia, una zona freqüentada per narcotraficants sud-americans.