El davanter del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, Pilota d'Or l'any 2008, ha situat el jugador argentí del Barcelona Lionel Messi com a favorit per aconseguir el guardó al 2009, en una llista en què també ha inclòs el blaugrana Xavi i l'ex del Barcelona Eto'o.

"El favorit és un jugador del Barcelona perquè per guanyar un trofeu individual com aquest és necessari haver guanyat trofeus col·lectius abans" per la qual cosa "molts jugadors del Barcelona podrien guanyar-lo" com "Xavi o Eto'o", ha indicat el 9 del Reial Madrid a la revista "France Football", que dóna la Pilota d'Or.

"Messi, també. Evidentment és el favorit. Per què no ell? Si el guanya, se l'haurà merescut".

El davanter blanc ha assegurat que se sent orgullós pel guardó que va rebre l'any passat però que no sent que hagi "arribat al cim" sinó que creu que torna a "començar de zero" i que haurà de tornar a aconseguir amb el Reial Madrid el que va fer amb el Manchester United.

"Tinc la impressió que la meva carrera comença. He de tornar a fer el que ja vaig aconseguir a Manchester, guanyar la Lliga de Campions, el campionat, les copes... Tinc la convicció d'estar en el bon club per aconseguir-ho. Torno a començar de zero".

El davanter ha reconegut que actualment el Barcelona és millor que el Reial Madrid i ha afegit que "la veritable qüestió és qui estarà per davant al final".

"Ho veurem. Respectem el Barcelona, respectem tothom, però veurem al cap i a la fi", ha afegit Ronaldo.