Mai no deixa indiferent i ell és un dels entrenadors amb l'humor més particular de la lliga. Al Congost va deixar petja en els dotze mesos en els quals va estar davant l'equip, mitja temporada intentant assolir la salvació a l'ACB i l'altra mitja en el projecte LEB, que no va culminar en ser despatxat. Entrenador ara del Meridiano Alacant s'enfrontarà al seu exequip. El lituà Katelynas és dubte per un cop lumbar que es va fer ahir en un entrenament.

Serà especial enfrontar-se amb el Manresa? Com li ha anat aquests dos anys a Alacant?

Home, seria més maco si fos al Congost, tinc grans records de tots aquells mesos allà. Aquí començo la tercera temporada, ens va costar un any més del que volíem pujar a l'ACB, però ho vam aconseguir. He fet l'equip que volia i crec que hi ha veterans com Avdalovic i Stojic que ens ajudaran molt en els moments complicats, per l'experiència i per les qualitats que tenen.

Creu que el factor pista pesarà en el partit contra el Manresa?

Així ho esperem, tenim l'afició abocada en el Centre de Tecnificació, ens ajuda molt. Però el que serà un inconvenient és la coincidència amb el partit de futbol que jugarà l'Hèrcules amb la Reial Societat que es televisa per Canal Plus. Tenim uns 800 socis comuns i em fa por que es noti. Del Suzuki espero una rèplica forta, tenen la moral alta i no crec que facin un partit fluix com el de Múrcia, tant de bo fos així! Ha fet un equip gairebé nou però sabent a què juga i tothom molt implicat.

Quines creu que són les virtuts principals del Suzuki?

La seva mentalitat en defensa és molt bona, col·lectiva. En atac saben aprofitar molt bé els avantatges i en els partits de casa es troba sempre còmode amb un Nou Congost que és inexpugnable.

Li ha sorprès el paper de Jaume Ponsarnau, el seu substitut quan el van despatxar el 2006?

No, per a mi no ha estat pas cap sorpresa. Quan vaig deixar l'equip ja vaig comentar que, si el deixaven treballar, tenia fusta i ho faria bé. Ell ja és un gran patrimoni al Suzuki. En la meva etapa com a segon, era un tècnic que aportava molt i se li veia personalitat per assumir més responsabilitats. Ni que fos per la meva destitució, em satisfà que li vagin bé les coses.

Del seu any al Manresa, té millors sensacions de quan va ser a l'ACB que no pas després a la mitja lliga a la LEB?

No vaig tenir sort en els mesos de la LEB, sobretot per les lesions, ja que en vam tenir de molt importants, com les de Rubio, Llull i Rubén Quintana. Hi havia la planificació correcta i crec que es va demostrar més endavant, quan el Jaume va saber treure tot el suc a la plantilla. El que no sé és si jo hagués estat prou capaç de fer-ho de forma similar; l'entrada de Javi Rodríguez va ser clau. Però sí que vam encertar amb fitxatges, com ara amb el de Josh Asselin, pensant que podia ser molt útil a l'ACB com després va demostrar.

Vostè va ser un revulsiu quan s'hi va recórrer per salvar el descens...

Ens va faltar poquet. En 17 partits en vam guanyar 8, és a dir una mitjana quasi per entrar a la Copa del Rei si hagués estat en la primera volta. Però era difícil, ja que només tenien 4 victòries, i tot i així vam baixar per l'average en contra davant del Menorca.

A la pista balear el descens es va consumar, però potser el partit que va fer més mal va ser el perdut al Congost amb el Fuenlabrada en la penúltima jornada. Es va dir que els jugadors madrilenys venien extramotivats perquè abans havia estat el seu entrenador.

Home, crec que ho haurien de respondre els jugadors del Fuenla d'aquella època o el seu tècnic, Luis Casimiro, qui ho respongués. El que és veritat és que Ferran López, ara director esportiu del Fuenlabrada, sempre venia motivat al Congost. Tampoc no va ajudar gens al Manresa que Rodney White es presentés tan sols 40 minuts abans de començar...

Tant el Meridiano Alacant com el Suzuki tenen com a principal objectiu salvar-se. Creu que les posicions de la cua canviaran gaire?

Sí, l'Unicaja anirà amunt i l'Estudiantes té recursos per millorar. Tant el Suzuki com nosaltres hem d'anar sumant i no mirar gaire els altres.