L'argentí Gonzalo Higuaín es va guanyar ahir la titularitat al Reial Madrid amb dos gols que donen oxigen al xilè Manuel Pellegrini i que van castigar un Getafe tou, al qual li va faltar valentia per buscar la victòria després de l'expulsió del central madridista Raúl Albiol el minut 28 de partit.

Higuaín va tornar a ser l'heroi contra el Getafe. L'argentí va ser l'autor del gol que va mantenir la fe la temporada passada segons després de l'atac de bogeria de Pepe i el penal que va parar Iker Casillas. Aquest cop va salvar el coll del seu entrenador i va treure d'una situació incòmoda el seu equip. Els enfrontaments entre el Reial Madrid i el Getafe sempre tenen suc. Passen de ser un partit entre amics a un xoc d'alta tensió que sol ser marcat per alguna polèmica o jugada estranya.

El Santiago Bernabeu va rebre ahir els seus jugadors amb una sonora xiulada amb motiu del ridícul d'Alcorcón a la Copa del Rei. El públic va tornar a xiular, aquest cop en direcció al col·legiat Mateu Lahoz, per l'expulsió de Raúl Albiol.

Aquesta vegada Pellegrini va deixar Raúl a la banqueta. El francès Karim Benzema continua rebent oportunitats de demostrar el seu preu, i això que ahir va estar negat de cara a porteria mentre Higuaín es guanyava un lloc.

El partit va ser intens, de molt respecte i nervis fins que va quedar marcat. Pedro León va demostrar la seva qualitat a la banda i Del Moral la verticalitat, contra un Reial Madrid en el qual Xabi Alonso construïa i Lass Diarra estava més preocupat de fer les cobertures a Sergio Ramos. Un tir llunyà de Lass va provar Ustari als deu minuts, en uns moments en què ja es veia que el jugador més posat al partit era Kaká. Higuaín esperava el seu moment.

Albiol, expulsat al minut 28

Un contracop de Benzema i Marcelo sense perill va propiciar una resposta del Getafe. Soldado va guanyar l'esquena a Raúl Albiol, en una pilotada llarga, aquest el va agafar i vermella directa davant la mirada estupefacta de Pellegrini i del Santiago Bernabeu sencer.

L'expulsió, però, va donar alè al Reial Madrid i va acovardir el Getafe. Els visitants van jugar molt lents, sense fer circular la pilota, i van permetre contracops com el que va perdonar Benzema al minut 35, que va quedar sol davant Ustari. Casillas, per la seva banda, estava disposat a amargar la tarda a qualsevol. Va refusar un cop de cap de Soldado abans del descans i només començar la segona part va tornar a treure una gran rematada del seu excompany.

Higuaín mata el partit

En l'altra porteria Ustari es lluïa en aturar un xut de Lass, veia passar un míssil de Benzema que s'estavellava al pal, però no va poder fer res contra Higuaín. En tres minuts l'argentí va matar el partit. Primer en aprofitar una passada de Marcelo, que va controlar amb el pit i va enviar amb l'esquerra a l'escaire. Després, en una de les seves típiques desmarcades, va rebre una pilota que va entrar a la porteria amb un xut ras encreuat. La resta del matx tenia un guió marcat: el Getafe topava contra Casillas. Soldado, Albín, Celestini ho intentaven, però va ser més a prop del gol Higuaín, que en un altre contracop va enviar la pilota al pal.