La NBA va completar la primera jornada maratoniana amb 13 partits, en la qual es va poder veure la primera gran sorpresa de la temporada amb la derrota inesperada dels campions actuals, Los Angeles Lakers, que tenien la baixa de Pau Gasol, davant els Dallas Mavericks, i la victòria dels Memphis Grizzlies de Marc Gasol davant els Toronto Raptors. Per la seva banda, els Boston Celtics continuen amb la seva ratxa triomfal en desfer-se dels Chicago Bulls.

Els Lakers, sense l'ala-pivot català, que continua lesionat, van ser en tot moment un equip inferior davant els Mavericks, liderats per l'aler alemany Dirk Nowitzki (80-94). El conjunt de la costa oest americana no va tenir capacitat de reacció i els 20 punts de Bryant no van ser suficients, ja que Nowitzki va sumar-ne 21.

El pivot Marc Gasol i l'ala-pivot Zach Randolph van conduir els Memphis Grizzlies pel camí de la victòria, la primera d'aquesta temporada, en liderar un atac que va sumar 115 punts per 107 dels Toronto Raptors. Randolph, el gran fitxatge de l'equip de Memphis, va sumar 30 punts, mentre que Gasol va repetir una gran actuació amb 19 punts i set rebots.

Si els Lakers van demostrar una certa debilitat com a equip i tampoc no va brillar la seva gran estrella, els Celtics van donar de nou la seva millor versió de conjunt en vèncer fàcilment per 118-90 els Chicago Bulls. Els Big Three, encapçalats per Paul Pierce, amb 22 punts, van ser un rival demolidor per als joves jugadors dels Bulls, liderats per Derrick Rose. Ray Allen va fer 20 punts, Kevin Garnett va arribar als 16 i el base Rajon Rondo va repartir 16 assistències, tots ells per mantenir els Celtics amb 3 victòries i cap derrota.

Per altra banda, l'exjugador del Bàsquet Manresa Serge Ibaka va debutar a la NBA. El pivot congolès va jugar els seus primers minuts amb l'Oklahoma City Thunder, concretament dos minuts i 53 segons, en els quals va capturar un rebot en el partit contra els Detroit Pistons de Ben Gordon.