La selecció espanyola, amb la igualadina Marta Soler com a capitana, es va proclamar ahir campiona d'Europa, després de tombar França per 3-0 a la final que es va disputar ahir, a la localitat francesa de Saint Omer. Amb aquesta victòria, jugadores com Soler, Barceló, Vives, Lee i Dorca conquisten tots els títols que una jugadora d'hoquei po haver guanyat.

A Espanya, només li valia la victòria, ja que, per diferència de gols, un empat hauria resultat insuficient davant la selecció amfitriona. Després de la victòria ahir contra Portugal (2-1), la selecció estatal s'ho jugava tot a una carta. I no li va tremolar el pols. Amb tres gols, tots a la segona part, Espanya va sentenciar i va alçar un títol que feia 15 anys que no aconseguia.

El partit va començar amb una França que va atacar amb insistència, esperonada pel públic local. Però la portera Vives va protagonitzar parades brillants i es va erigir com la millor jugadora de la primera part. Espanya va començar a dominar el ritme del partit mentre que el ritme elèctric que havien plantejat les franceses els va passar factura físicament.

Però va ser a la segona part quan la selecció estatal va trencar el partit. En una diagonal sense perill, Fort va tocar l'estic de Lee suaument, però els àrbitres ho van considerar suficient per xiular un penal. Lee va assumir la responsabilitat i, amb un tir sec per sota de les cames de la portera francesa, va inaugurar el marcador. El guió del partit no es va modificar, amb forces igualades, possessions curtes i molta pressió. Però la pissarra va tornar a donar fruits, igual que en el partit contra Alemanya. Lee va fer-se espai i va llançar un tir creuat a l'esquadra i Barceló va arrodonir la victòria estatal amb el tercer gol.