Amb el base San Miguel que no es troba en plenes condicions per la contractura lumbar que arrossega des de mitja setmana, el Suzuki Manresa es presenta a la pista del Meridiano Alacant amb la intenció d'esgarrapar un triomf que el situaria amb un balanç de 4-1 a la classificació. És clar que al davant es trobarà un oponent que és entrenat per Óscar Quintana i que no regalarà res, ja que lluita per la permanència i en partits com el d'avui al migdia és en els quals es fonamenta la salvació dels equips modestos com els dos que s'enfronten.

El Meridiano va guanyar de dos punts (80-78) el Blancos de Rueda Valladolid en el primer partit al seu pavelló i després va caure amb claredat davant del Caja Laboral. Per a Jaume Ponsarnau, es tracta "d'un equip amb jugadors molt bons i que tàcticament es nota que està treballat, molt ben construït per l'entrenador". Sobre el seu inici de lliga, el tècnic manresà diu que "han començat amb dubtes, en part perquè hi ha jugadors que no es troben en el seu moment físic més dolç. Tot i així, quan jugadors com Mario Austin, que ha brillat en lligues com la israeliana o la turca, agafin la forma, segur que tindrà molta més capacitat". El ritme del partit tornarà a ser clau, ja que en el partit a Múrcia els manresans es van mostrar massa contemplatius i van anar sempre a remolc. Per a Ponsarnau, "hem de marcar més la pauta en defensa, ser incisius i que l'agressivitat que ells tenen no ens domini. Som conscients que ells són perillosos tant en el cinc contra cinc com en camp obert". El Meridiano manté una ratxa de 3 derrotes seguides i això fa que la seva motivació sigui extra. Pel que fa al fet de retrobar-se amb Óscar Quintana, del qual va ser ajudant al Manresa, Ponsarnau declara que "tenim una relació fluïda i més d'una vegada li hem demanat opinió o consells sobre jugadors".

Quintana es queixa de pressió

El Meridiano espera el partit amb la consciència que està obligat a la victòria. L'entrenador Óscar Quintana lamenta que la il·lusió que es va generar amb l'ascens a l'ACB ara s'hagi transformat en "exigència superior" al que correspon a un dels equips que lluita "per mirar de consolidar-se, no per ser a dalt de tot o guanyar títols".

El tècnic cantàbric admet que després de firmar el parcial d'1-3 en les primeres quatre jornades de lliga, "el partit contra el Suzuki té ara una gran importància. Hem de tenir clar que ens enfrontem a un adversari que té la mentalitat molt forta. Noto en els meus homes que hi ha ansietat per jugar i per guanyar aquest partit. L'equip va evolucionant, però ens falten les victòries, si no augmenten gaire els dubtes, i això ho hem d'evitar".

D'altra banda, l'americà Mario Austin també es mostra confiat en la dinàmica en progressió per part del Meridiano: "ens hauria agradat tenir més partits guanyats, però estic segur que si continuem amb la nostra feina, els resultats seran positius i les victòries arribaran".

Austin és un dels jugadors més criticats per l'afició en l'inici de campionat. El jugador va arribar amb un sobrepès que no ha acabat de desaparèixer i afirma que ja ha perdut 15 quilos les últimes setmanes. "Jo sóc el primer a voler destacar, i segur que quan ho faci no em quedaré tranquil, encara voldré donar més per a l'equip".

Per la seva banda, Alfons Alzamora, pivot del Suzuki, declara que "pel que fa als resultats ara no ens podem queixar, hem tirat endavant partits complicats i ja tenim tres victòries que ens van molt bé per al nostre objectiu, salvar-nos. Avui serà dur perquè els jugadors que té l'Alacant són de qualitat".

El partit entre el Meridiano i el Suzuki Manresa es podrà veure en directe per Internet a través del servei especial acb360, al qual també es pot accedir pel web del diari, www.regio7.cat.