La cinquena jornada a la Lliga Femenina ha distanciat encara més els dos equips catalans. D'una banda, l'Olesa Espanyol va aconseguir una important victòria per 66 a 74 a la pista del Gran Canària 2014, mentre que el Cadí la Seu no va poder emportar-se el triomf a la pista del Real Canoe en la pròrroga (68-62).

L'Olesa Espanyol continua sorprenent en aquest inici de lliga. Malgrat la reducció de pressupost i el fet de tenir un equip pràcticament nou, Lucas Mondelo i les seves jugadores van sumar la quarta victòria en cinc partits i se situen en cinquena posició. En l'inici de partit les olesanes van sortir força imprecises i amb errors no forçats va permetre que el Gran Canària aconseguís una renda de nou punts (20-11). De mica en mica, però, les catalanes van greixar la maquinària per tal encertar triples i capgirar el marcador abans del descans (35-41). En la represa, les olesanes van saber jugar amb els nervis de l'equip local (necessitat de victòries) i amb atacs molt treballats i el domini del rebot defensiu van aconseguir una gran victòria (66-74). El somni de la Copa sembla que pot ser possible.

El Cadí, en canvi, va caure davant d'un rival directe com és el Real Canoe per 68-62 després d'una pròrroga. Les lleidatanes van sortir poc mentalitzades i al descans perdien per 32-22. En la represa, les catalanes van reaccionar fins el punt de forçar la pròrroga, però aleshores la manca d'encert va ser una llosa massa gran que va impedir la victòria. El conjunt de la Seu, penúltim classificat, rebrà el poderós Ros Casares en la propera jornada amb urgències.