L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) va aconseguir el subcampionat del món de fórmula 1 després de la seva victòria d'ahir a la tarda en el Gran Premi d'Abu Dhabi, en un mal dia per al pilot català Jaume Alguersuari (Toro Rosso), que va abandonar per un problema en el canvi. Per la seva banda, Fernando Alonso va posar punt final a set anys a Renault amb una discreta catorzena posició.

Vettel, que va aconseguir la seva quarta victòria de la temporada, va ser part del quart doblet per a l'equip Red Bull, ja que el seu company d'equip, l'australià Mark Webber, vencedor fa dues setmanes al Brasil, va ser segon en aquesta última prova del mundial, que va començar amb llum natural i va acabar amb llum artificial.

El pilot de Red Bull va seguir com la seva ombra el britànic Lewis Hamilton (McLaren), que partia des de la posició de punta. La màxima diferència que va aconseguir el britànic sobre l'alemany va ser d'1,7 segons, insuficient per mantenir el primer lloc quan es va aturar a proveir en la volta 18, però dues voltes després es veia obligat a abandonar per un problema en els frens del darrere.

A partir de la retirada de Hamilton, Vettel es va dedicar a mantenir el seu avantatge sobre Webber, que en les voltes finals va patir l'assetjament del campió del món d'aquest any Jenson Button (Brawn GP), que finalment no va aconseguir superar-lo en l'última volta malgrat aparellar-se els cotxes en un parell d'ocasions.

Aquesta última cursa del mundial tenia poques coses per decidir, com el subcampionat de pilots que es va adjudicar Vettel davant del brasiler Rubens Barrichello, que va ser quart en la cursa. La lluita pel tercer lloc en el mundial de constructors ha quedat com estava, amb McLaren davant de Ferrari.